Ter hoogte van De Renlaan is de Brugstraat tien dagen afgesloten voor doorgaand verkeer. 

Ter hoogte van De Renlaan is de Brugstraat tien dagen afgesloten voor doorgaand verkeer. © RR

Tien dagen hinder door rioleringswerken in Brugstraat, verkeer moet omrijden

Brecht -

Vanaf vandaag tot 10 juli wordt er gewerkt aan de riolering in de Brugstraat. Ter hoogte van het kruispunt met De Renlaan is de straat afgesloten. Het verkeer moet omrijden. Gezien het een drukke as is in het dorpscentrum, brengt dit hinder met zich.

“Ter hoogte van de Brugstraat 162 zijn er bouwwerken. In dat kader gebeurt er een zogenaamde bronbemaling. De afvoer wordt geloosd in het gescheiden rioleringsstelsel van de Brugstraat. Daarvoor wordt het wegdek tijdelijk opgebroken”, verduidelijkt schepen van Openbare Werken Daan De Veuster (CD&V).

“In periode van extreme droogte moet het bemalingswater ook aangewend worden om de bomen in de omgeving van water te voorzien. Het college heeft ook beslist dat de regeling van de lichten voorafgaand moest worden voorgelegd aan de mobiliteitsdienst.”

Omrijden

De Brugstraat is een belangrijke verbindingsas tussen de E19 en de dropskern en buurgemeenten Zoersel, Schilde en Malle. Doorgaand verkeer moet tot en met zondag 10 juli omrijden via Brecht, via Schoten of ‘s-Gravenwezel. Plaatselijk verkeer blijft mogelijk. Verkeerslichten regelen daar het verkeer. (ella)