ANTWERPEN LIVE. Schepen Kennis kijkt uit naar een goedgevulde zomer, met één echte blikvanger: “Tall Ships Races brengt fantastische sfeer in de stad”

U trekt deze zomer door omstandigheden niet op vakantie? Geen nood, in Antwerpen valt er de komende maanden genoeg te beleven. Vooral het voorlaatste weekend van juli mag u met stip in de agenda noteren want dan meren de grootste en mooiste zeilschepen ter wereld vier dagen lang aan in Antwerpen. Dat vertelt Antwerps schepen voor Toerisme Koen Kennis (N-VA) vrijdag in Antwerpen Live.

joro

De zomer gaat vandaag officieel van start en als het van schepen Kennis afhangt, belooft de eerste min of meer ‘normale’ zomer in drie jaar tijd heel wat moois. “Te beginnen met dit weekend met het Bierpassie Weekend op de Groenplaats.”

“Daarna volgen de evenementen zich in sneltreinvaart op”, aldus Kennis. “Tomorrowland vindt dan wel plaats in Boom, maar het festival brengt toch altijd heel wat dynamiek in de stad. Ook de Bollekesfeesten zorgen voor een bruisende sfeer en de Antwerp Pride brengt ook steeds veel kleur en animatie in de stad.”

Hét hoogtepunt van de evenementenzomer moet de Tall Ships Races worden. Tussen 22 en 25 juli vallen aan de Scheldekaaien tientallen prachtige zeilschepen van over de hele wereld te bewonderen. Die zullen ongetwijfeld een massa volk op de been brengen. “We hopen dat we het aantal bezoekers van vorige editie, zo’n 800.000, zullen overschrijden.”

Schepen Kennis verwacht de komende weken ook heel wat bezoekers van buiten Antwerpen in de stad. “De hotels zijn al goed volgeboekt in de weekends en de sector gaat er vanuit dat we naar een goede zomer gaan.” Die bezoekers komen zoals gewoonlijk vooral uit eigen land, maar ook de buurlanden, met Nederland voorop, zenden hun zonen en dochters uit naar de Scheldestad.

MEER OVER Koen Kennis

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio