AZ Klina is een van 25 bedrijven in de Antwerpse regio die zich inzet om de ecologische voetafdruk te verkleinen.  

AZ Klina is een van 25 bedrijven in de Antwerpse regio die zich inzet om de ecologische voetafdruk te verkleinen.  © RR

Kamer van koophandel beloont duurzame inspanningen van AZ Klina met charter

Essen -

AZ Klina, in Essen actief in het Zorgpunt, is een van 25 bedrijven uit de regio Antwerpen en het Waasland die het Voka Charter Duurzaam Ondernemen (VCDO) kreeg. Het is een erkenning voor de concrete initiatieven van het voorbije jaar om de ecologische voetafdruk te verkleinen en het werkcomfort van de medewerkers te verhogen.

Het VCDO-charter vertrekt vanuit de 17 duurzame ontwikkelingsdoelstellingen van de Verenigde Naties. Het kan gaan om duurzamere catering met minder voedselverspilling, het stimuleren van een sportievere levensstijl bij werknemers of het gebruik van biologische schoonmaakproducten.

“‘Minstens tien opgestarte acties met positieve evaluatie na een jaar, zijn goed voor een publieke erkenning voor een duurzame reflex”, geeft gedelegeerd bestuurder Luc Luwel aan.

Pionier of kampioen?

Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland begeleidde het afgelopen jaar 25 bedrijven succesvol in dit traject. Deze laureaten namen samen in totaal 320 acties.

“Als bedrijven gedurende drie jaar inzetten op alle 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen, worden ze SDG Pioneer. Lanceren ze daarna een pilootproject dat inzet op circulaire economie of verduurzaming van het businessmodel, dan komen ze in aanmerking voor het SDG Champion-certificaat”, vult Helen Jacobs, projectmanager duurzaam ondernemen bij Voka – Kamer van Koophandel Antwerpen-Waasland, aan. (ella)

Vastgoed

Jobs in de regio