De traditionele processie bij de start van de kermis in Lille gaat zondag niet door. 

De traditionele processie bij de start van de kermis in Lille gaat zondag niet door. © Bart Van den Langenbergh

Kermisweekend start zonder processie

Lille

De inwoners van Lille kunnen van zondag 3 juli tot en met dinsdag 5 juli weer kermis vieren in het dorp, maar de processie gaat zondag niet uit.

De start van de kermis gaat normaal gezien altijd gepaard met een processie na de eucharistieviering op zondag, waaraan ook enkele lokale verenigingen deelnemen. De voorbije twee jaar kon er door de coronapandemie al geen processie uitgaan en ook dit jaar zal de optocht niet plaatsvinden. Het is niet duidelijk of er voor de komende jaren alsnog belangstelling is voor een processie.

De koninklijke fanfare Vermaak en Kunst van Lille wil de start van de kermis niet zomaar ongemerkt laten voorbijgaan. De muzikanten pakken op zondag 3 juli om 12u uit met het evenement Fanfoor en stappen alsnog door de centrumstraten van Lille.

De kermiskramen in de buurt van de Kerkstraat openen op zondag om 14u en op maandag 4 juli en dinsdag 5 juli, telkens om 16u. Maandag is er een prikkelarm moment tussen 16u en 18u en dinsdag staat in het teken van de familiedag op de kermis.

De Kerkstraat, inclusief het ‘vijfarmenkruispunt’, is nog afgesloten voor het verkeer van 30 juni tot en met dinsdag 5 juli. Het enkelrichtingsverkeer in de Kabienstraat wordt wel tijdelijk opgeheven. De Kabienstraat is gedurende de kermis een doodlopende straat. Fietsers en voetgangers kunnen wel passeren. De verbinding tussen Boskant en Balsakker blijft open. Op het Kerkplein zijn geen auto’s welkom. (bvdl)

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Jobs in de regio