© ATV

Alcoholverbod in het weekend in nachtelijk Westmalle moet lastpakken stoppen

Westmalle -

Vanaf 8 juli mag er in het weekend in de uitgaansbuurt en omliggende straten van Westmalle, telkens van 20 tot 8u, geen alcohol meer gedronken worden op straat. Ook op de vooravond van een feestdag geldt dat alcoholverbod. De gemeenteraad van Malle keurde de maatregel goed na de aanhoudende klachten over vandalisme, overlast en zelfs bitse straatgevechten in de omgeving van danscafés The Missing Link en ’t Hofke.

Kristin Matthyssen

Burgemeester Sanne Van Looy (N-VA) had bij haar aantreden al laten weten dat ze de overlast in het centrum van Westmalle grondig wilde aanpakken. Ze begon met het inzetten van een poetsteam na elke uitgaansnacht, maar op 5 juni escaleerde de zaak nog met een grote vechtpartij tussen twee groepen op straat. The Missing Link moest toen zelfs van de straat gevluchte klanten binnen opsluiten tot de politie er was. De dancing, die de ruziestokers ook hartsgrondig beu is, reageerde dat ze zelf lidkaarten ging invoeren. Maar de burgemeester vreesde dat geweigerde klanten dan nog verder voor overlast op de openbare weg zouden zorgen en ze kondigde een alcoholverbod aan.

Dit weekend is er nog drie dagen braderij op de Antwerpsesteenweg, maar vanaf 8 juli mag er vrijdag- en zaterdagnacht of op de vooravond van een feestdag tot de feestdag zelf, telkens van 20 tot 8u, geen alcohol worden geconsumeerd. Je mag ook niet met een geopend blik rondlopen. Overtreders riskeren boetes tot 375 euro.

Wie als klant op een terras van een horecazaak zit, mag wel nog iets drinken.

104 politie-interventies in vier maanden

Het einde van de coronaperiode heeft voor een explosie aan klachten gezorgd. Van 19 februari tot en met 7 juni 2022 werden 155 meldingen gemaakt en moest de politie 104 keer interveniëren. Er werden ook 52 processen-verbaal opgesteld.

De alcoholvrije zone in het weekend is: de Antwerpsesteenweg vanaf het kruispunt met de Zandstraat-Berckhovenstraat tot en met de Antwerpsesteenweg nummer 350 ter hoogte van slagerij Celens, de Schaggeleweg, het Hoenderveld, De Schaggelen, de Zwanestraat, de Kasteellaan vanaf het kruispunt met de Antwerpsesteenweg tot en met het kruispunt met de Sint-Jozeflei, de Holstraat, de Sint-Jozeflei, het plein aan het gemeentehuis, het Bergplein en de trage verbinding tussen de Kasteellaan en de Pastoor Van Loenhoutlaan.

De alcoholvrije zone tijdens nachtelijk Westmalle in het weekend is groen gearceerd. 

De alcoholvrije zone tijdens nachtelijk Westmalle in het weekend is groen gearceerd. ©  gemeente Malle

Aangeboden door onze partners