© RR

Woninginbreker ingerekend na tips via buurtinformatienetwerk

Mechelen -

De lokale politie heeft een man van 27 jaar opgepakt die verdacht wordt van inbraken in een bestelwagen en in woningen in de buurt van de Auwegemvaart in Mechelen. De verdachte is door de onderzoeksrechter aangehouden.

Leo De Nijn

De politie kreeg woensdagnamiddag omstreeks 15.30u een oproep dat er op de openbare parking aan ’t Veer was ingebroken in een bestelwagen. De dader vernielde een raam van het voertuig en stal twee gsm’s. De boef werd door een buurtbewoner betrapt, maar kon zich met een fiets uit de voeten maken.

Omstreeks 16.50u kreeg de politie een melding van een inbraakpoging bij een bewoner op de Landweg. “De bewoner stelde bij zijn thuiskomst vast dat een onbekende man op de oprit van zijn woning stond. De verdachte ging er met een smoesje met zijn fiets vandoor. De bewoner stelde vast dat een raam van zijn woning beschadigd was”, zegt commissaris Koen Mortelmans van de politie Mechelen-Willebroek.

Een uur later daagde de verdachte weer op in de Auwegemvaart. Daar drong hij een woning binnen, maar werd ook hier verrast door de thuiskomst van de bewoner. De boef reed met zijn fiets weg zonder buit.

Gevat in caravan

De politie verspreidde via het buurtinformatienetwerk een melding van de feiten en een persoonsbeschrijving van de verdachte. Een alerte buurtbewoner in de Turfbeemd merkte later op de avond een man op in haar tuin die voldeed aan de persoonsbeschrijving van de voortvluchtige onbekende fietser.

“Onze manschappen zijn ter plaatse gegaan en konden de verdachte aantreffen. Hij had zich verstopt in een caravan. Daar is hij ingerekend”, legt de commissaris uit.

Het gaat om een 27-jarige man die geen vaste verblijfplaats heeft, maar gekend is bij de politie voor eerder gepleegde feiten. Wat de twintiger allemaal heeft uitgespookt, gaat de politie verder onderzoeken. De dader is na zijn voorleiding bij de onderzoeksrechter, opgesloten in de gevangenis in Mechelen. (ldn)

MEER OVER Misdaad Mechelen

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Jobs in de regio