Anneke Verbelen van Bardok samen met schepen Abdrahman Labsir en Jan Merckx van CiLAB onder een van de schaduwdoeken. 

Anneke Verbelen van Bardok samen met schepen Abdrahman Labsir en Jan Merckx van CiLAB onder een van de schaduwdoeken. © Stad Mechelen 

Bardok trapt zomer af met Sunny Side Up-festival: foodtrucks met wereldkeuken en markt van smaakmakers

Mechelen -

Bardok, de zaak aan zwembad Geerdegemvaart in Mechelen, organiseert dit weekend het Sunny Side Up-festival. Verwacht je vanaf vanavond aan een streepje muziek, foodtrucks met wereldkeuken, een buitenbar, een ijsjesstand én een smaakmakersmarkt.

Sven Van Haezendonck

Het driedaagse evenement, dat vrijdag om 17u30 start, is gericht op families en zorgt voor meer sfeer en beleving in de wijk Tervuursesteenweg. “Dat kunnen we alleen maar toejuichen. Het is ook fantastisch om Mehelen Kinderstad in de verf te zetten”, zegt Abdrahman Labsir (Vld-Groen-m+), schepen van Jeugd en Sport.

Het decor voor het festival zijn de speeltuin en het naburige terrein. De organisatoren hebben ook voor enkele schaduwplekken gezorgd. Voor de schaduwdoeken gingen ze een samenwerking aan met CiLAB. Dat maakte de doeken van overschotten van stof. “Ook een van de speeltuigen is ermee bedekt, zodat de allerkleinsten beschermd voor de zon kunnen ravotten.”

Bardok Boutique

De foodtrucks op het Sunny Side Up-festival serveren gerechten uit Argentinië, Italië, Korea en Libanon. Zaterdag 2 juli van 13 tot 17u is er Bardok Boutique, een smaakmakersmarkt van lokaal creatief talent. In de grote speeltuin is er extra spelmateriaal voorhanden en zondag van 13 tot 17u zijn er ook workshops voor kinderen.

Op de naburige skeelerpiste strijkt vanaf vandaag gedurende een week Springvertier neer. “Het is de start van een nieuw proefproject. Samen met de buurt en de ondernemers van Bardok willen we onderzoeken welke meerwaarde de piste in de toekomst kan hebben voor kinderen en jongeren uit de buurt die de speeltuin ontgroeid zijn”, vertelt Labsir.

Sunny Side Up @ Bardok vindt vandaag plaats van 17u30 tot 22u, zaterdag 2 juli van 12 tot 23u en zondag 3 juli van 12 tot 21u.

www.bardok.be

MEER OVER DOEN!-tips Mechelen

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Jobs in de regio