© evw

Schepen van Stadsontwikkeling Annick De Ridder stelt hoeveelheid groen Moorkensplein bij: “Geen 2.000 maar 3.000 m²”

Borgerhout -

“Het extra stuk Moorkensplein dat vergroend wordt, komt neer op net geen 3.000 vierkante meter in plaats van 2.000”, zegt schepen van Stadsontwikkeling Annick De Ridder (N-VA). Daarmee stelt de schepen het cijfer bij dat eerder door het college werd gecommuniceerd. De Ridder reageert ook fel op de kritiek die Groen Borgerhout uitte op de plannen voor de verdere ontwikkeling van het plein.

Elien Van Wynsberghe

Groen Borgerhout liet weten een petitie te zijn gestart tegen de plannen. De partij wil dat er maximaal voor groene, open ruimte gekozen wordt en vraagt dat er naar bestaande gebouwen wordt gekeken om de bibliotheek, het Huis van het Kind en de kinderopvang in onder te brengen. Die drie stedelijke diensten zullen volgens de huidige plannen samen worden ondergebracht in een nieuwbouw op het Moorkensplein.

“Als schepen van Stadsontwikkeling zet ik bij projecten maximaal in op vergroening en verblauwing”, reageert Annick De Ridder. “Ik ben me er als schepen, maar zeker ook als inwoner van onze koekenstad, goed van bewust hoe belangrijk kwaliteitsvolle open, groene ruimte voor elke Antwerpenaar is. Dat geldt dus ook voor het Moorkensplein. Ik wil daarbij wel de puntjes op de i zetten: de verhoudingen groen-bebouwing zijn sinds de oorspronkelijke plannen van 2010 niet gewijzigd. In die plannen staat dat het Moorkensplein 8.000 m² groot is, met 5.000 m² verhard en 3.000 m² groen. Dat blijft zo. Het enige dat gewijzigd is, is de invulling van de gebouwen. Er komen een Huis van het Kind, een kinderdagverblijf en een bibliotheek. Ik hoop hiermee de ongerustheid te hebben weggenomen.”

De schepen pareert ook de kritiek dat er te weinig onderzoek is gebeurd naar alternatieve locaties voor de stedelijke diensten. “Er is destijds, in 2017, voor het Huis van het Kind en de bibliotheek onderzoek gebeurd naar alternatieve locaties. Daaruit kwam een tiental voorstellen uit de bus maar geen enkele daarvan bleek uiteindelijk valabel of werkbaar.”

LEES OOK. Groen begint petitie tegen plannen Moorkensplein: “Deze top-downaanpak is niet meer van deze tijd”

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio