Carl Baeten omringd door de vernieuwde beheerraad van Club Koningshof op het even eeuwig groene als heilige gras van de Pheyp. 

Carl Baeten omringd door de vernieuwde beheerraad van Club Koningshof op het even eeuwig groene als heilige gras van de Pheyp. © JAA

Club Koningshof brengt hulde aan Carl Baeten: snoeihard verdediger maar vooral onvermoeibaar en geliefd clubsecretaris

Schoten -

Na 24 jaar nam het bestuur van Club Koningshof in Schoten afscheid van Carl Baeten. Het werd een echt eresaluut voor de wijd en zijd bekende secretaris van ‘De Pheyp’. Hij werd overladen met dankbetuigingen, geschenken én zoenen van de vrouwelijke bestuursleden. Baeten blijft Koningshof ook in de toekomst gelukkig verder administratief ondersteunen.

Jan Auman

Carl Baeten (56) was als speler een beenhard verdediger, wiens tackles al eens te laat werden ingezet. Het leverde hem de bijnaam ‘The Knife’ op. Wie de man kent, weet echter dat hij de vriendelijkheid zelve is, die altijd klaarstaat om anderen te helpen. Niet toevallig werd Carl in 2016 als eens verkozen tot Grootste Clubhart in de regio Antwerpen, zoenen van Erika Van Tielen inbegrepen.

“Al 41 jaar ben ik nu actief bij FC Koningshof. En al die tijd doe ik elke verplaatsing hiervoor met de fiets. Ik heb zelfs geen rijbewijs”, aldus Carl. Hij begon zijn rijke loopbaan ten dienste van koninklijk blauwwit in 1981 als speler. “Ik was geen topper, maar kon als linksachter inderdaad aardig tackelen. Later vervulde ik zowat alle mogelijke functies binnen onze club. Ik was tien jaar lang scheidsrechter, werd coach van diverse jeugdteams en in 1996 ben ik Robert Van Impe opgevolgd als secretaris van Koningshof. Alleen training heb ik nooit gegeven.”

Carl Baeten, tweede van links gehurkt, als speler met de kampioenen van FC Koningshof 2 in 1989. Toen was er van kunstgras nog geen sprake op De Pheyp.

Carl Baeten, tweede van links gehurkt, als speler met de kampioenen van FC Koningshof 2 in 1989. Toen was er van kunstgras nog geen sprake op De Pheyp. © RR

Aan dat verhaal is nu een einde gekomen. In goed overleg met het clubbestuur wordt hij in de beheerraad opgevolgd door Bob Van Loock. Maar dat gebeurde niet zonder dat zijn collega-bestuursleden het geliefde clubicoon eerst nog eens stevig aan de borst drukten. Zij kennen Carl natuurlijk en bezorgden hem een rijkgevulde geschenkmand met diverse speciaalbieren en een geschenkbon om al dan niet met moeder José Hannes, voor wie Carl ook voorbeeldig zorg draagt, eens lekker uit eten te gaan.”

“Het belang van Carl Baeten voor Club Koningshof kan niet overschat worden”, aldus voorzitter Jeroen Stockbroekx. “We zijn dan ook blij dat hij zelf heeft aangegeven om nog vaak naar De Pheyp te zullen komen en ons zal blijven bijstaan in de administratie, die bij het runnen van een grote vereniging als de onze nu eenmaal komt kijken. Ook over de correspondentie met Voetbal Vlaanderen zal Carl zich blijven ontfermen.” (jaa)

Bestuurslid Chris Hazard overhandigt een gepast geschenk aan de afzwaaiende clubsecretaris.

Bestuurslid Chris Hazard overhandigt een gepast geschenk aan de afzwaaiende clubsecretaris. © JAA


 

 © JAA

Vastgoed

Jobs in de regio