© Chris Van Rompaey

Op dit dakterras in Lier eet je tussen de bomen

Lier -

Restaurant De Comeet in de Florent Van Cauwenberghstraat 16-18 in Lier is uitgebreid met een dakterras. Dat bevindt zich op een bijgebouwtje van Stadsmuseum Lier.

Chris Van Rompaey

“Elk jaar houden we ‘grote kuis’ in onze tuin en maken we alles klaar voor de aankomende lente en zomer. Met het dak achteraan in de tuin proper te maken van verwilderde planten en bladeren van de bomen, zagen we meteen potentieel. Het dak behoort tot het Stadsmuseum van Lier dat achter het restaurant door loopt. Na overleg met het stadsbestuur en een grondige stabiliteitscontrole kregen we groen licht om er een extra terras te bouwen, als verlenging van de tuin”, zegt Koen Bogaerts, medezaakvoerder van De Comeet.

Het dakterras sluit aan op de stadstuin van De Comeet. © Chris Van Rompaey

De hele ploeg van De Comeet was sinds december aan de slag om het project tijdig klaar te krijgen. Daarvoor schakelden zaakvoerders Koen Bogaerts en Michael Bossaerts de hulp in van collega-ondernemers en vrienden.

“Voor de opbouw werkten we met recyclagematerialen. Zo is de trap naar het terras tweedehands, net als de vloer, en zijn de steenschotten voor het terras afkomstig uit de winterbar die zich vroeger tijdens de wintermaanden ook in de tuin bevond.”

De Comeet is een vaste waarde in Lier en bestaat intussen twaalf jaar. “Met het nieuwe dakterras zetten we het idee om een stukje vakantiegevoel in eigen land te brengen verder. Op het terras zelf kunnen twintig mensen genieten van een cocktail, paella, crema Catalana of andere zuiderse favorieten”, aldus Koen Bogaerts..

 © Chris Van Rompaey

Burgemeester Rik Verwaest (N-VA) zette zich mee achter het project. “De Comeet is een stukje Lierse geschiedenis op zich. De plek waar Timmermans aan Pallieter pende is vandaag een van onze vaste horecawaarden in Lierke Plezierke. Zulk erfgoed hoort thuis in het museum, en vanaf nu is dat ook letterlijk: dankzij de fijne samenwerking tussen Stadsmuseum Lier en De Comeet telt onze stad er weer een zonnig terras bij waar je hoog en droog kan genieten.” (cvr)

www.decomeet.be

 © Chris Van Rompaey

Medezaakvoerder Koen Bogaerts en burgemeester Rik Verwaest klinken op het dakterras. © Chris Van Rompaey

Vastgoed

Jobs in de regio