Met hun best nog stevige gitaarwerk verdreven de mannen van Status Quo de kilte. © Joris Herregods

Status Quo verdrijft kilte op Casa Blanca-weide

Hemiksem -

In schril contrast met het zomerse feestje dat woensdag plaatsvond, waren de weergoden Casa Blanca aan de Sint-Bernardusabdij in Hemiksem donderdag minder goedgezind. Niettemin deden de mannen van Status Quo met hun gitaarwerk menig harten sneller slaan en hen hun jeugd weer herbeleven. De organisatoren blikken alleszins al tevreden terug op het eerste luik.

Bart Roggeman

Woensdag hadden achtereenvolgens K3, Metejoor en Cleymans & Van Geel onder zomerse temperaturen voor een feestje gezorgd met 2.500 tot 3.000 bezoekers. Donderdag waren de tribunes en weide een pak minder gevuld. Het natte en kille weer zette ongetwijfeld toch een rem op een grotere opkomst voor de optredens van Raymond van het Groenewoud en de legendarische Britse rockband Status Quo.

Tijdens het optreden van Raymond van het Groenewoud moesten de paraplu’s nog worden bovengehaald. © JHS

Kort voor Francis Rossi en co het podium moesten bestijgen, viel er nog een serieuze ‘drache’ uit de hemel, maar tijdens het optreden bleef het droog en wisten de rockers met hun hits en gitaren de kilte te verjagen. Het werd uiteindelijk een gemoedelijk en gezellig feestje.

Stevig gitaarwerk. © JHS

En ze hebben er zin in. © JHS

“Dat is wat we uiteindelijk ook beogen”, zegt Jan Digneffe van FKP Scorpion Belgium. “In een gemoedelijke sfeer de mensen een reeks concerten brengen in een uniek decor waarin de ziel van Casa Blanca toch voortleeft.”

“Want we merken dat die ziel hier onder de mensen nog altijd leeft en daar willen we graag aan bouwen. Aan de ene kant merken we dat het voor velen wennen is omdat het op een andere basis en betalend is, maar aan de andere kant krijgen we - eens ze hier zijn - veel positieve feedback. We zijn daarom ook heel blij dat er grote respons kwam op de oproep naar vrijwilligers van lokale verenigingen en organisaties. Over de negen avonden zetten we 360 vrijwilligers in, allemaal uit de buurt. We vinden dit heel belangrijk zodat de Hemiksemnaren zich hier betrokken bij voelen, dat het toch iets van hun is waar ze trots op kunnen zijn. Dat wij niet zomaar een of andere organisatie zijn die hier eventjes alles komt inpalmen.”

“Uit deze eerste ervaringen hopen we alleszins er een blijver van te kunnen maken”, wil Digneffe al bevestigen. “Toegegeven voor The Beach Boys en Status Quo hadden we qua opkomst toch wat meer verwacht. Maar het heeft ons ook een werkpunt opgeleverd dat we, zeker voor een meer specifiek publiek, toch wat breder moeten gaan. Aan de andere kant hadden we ook al uitschieters die we niet verwachtten zoals met Suzanne & Freek.”

Gratis Tijdloze Party

De organisatoren hebben trouwens nog een extraatje toegevoegd. De Tijdloze Party van Studio Brussel op 2 juli hebben ze om de terugkeer van Casa Blanca te vieren gratis gemaakt. Wie al tickets kocht, krijgt drankjetons in de plaats. Er wordt wel gewerkt met een nummersysteem, vol is vol. Zondag, de slotdag, is er de ‘Hemiksem-dag’ waarvoor de gemeente alle inwoners gratis heeft uitgenodigd. Dat Casa Blanca nog altijd leeft, bewijst toch de 1.888 tickets die zijn aangevraagd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners