Achter een van de loodsen op dit bedrijfsterrein zijn de gedumpte vaten gevonden. 

Achter een van de loodsen op dit bedrijfsterrein zijn de gedumpte vaten gevonden. ©  Google Streetview

Vaten met onbekend product gedumpt op terrein naast A12: minstens één vat leeggelopen in gracht

Willebroek -

Op een bedrijfsterrein naast de A12 in Willebroek zijn donderdagavond verschillende gedumpte vaten ontdekt waarin een voorlopig nog onbekend product zat. Of het om drugsafval gaat, was donderdag nog niet duidelijk.

Theo Derkinderen

Het was een verantwoordelijke van een loods op het terrein die de ontdekking donderdag in de vooravond deed. Naast een loods waren zeventien kleinere vaten en een viertal grote vaten met een inhoud van duizend liter gedumpt. In de meeste vaten zou ook een vloeibaar product hebben gezeten.

Politie, brandweer en civiele bescherming kwamen ter plaatse, net als een specialist gevaarlijke stoffen. Donderdag was het evenwel nog niet duidelijk welk goedje er nu precies in de vaten zat. “Dat wordt volop onderzocht en alles wordt geïnventariseerd”, bevestigt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande het nieuws.

Of het om het chemisch drugsafval gaat, was donderdagavond nog onduidelijk. Het kan evengoed om een ander product gaan waar de eigenaar van af wou. Dat zal het verdere onderzoek moeten duidelijk maken.

In gracht

Een van de vaten zou wel zijn leeggelopen. Het stinkende goedje liep via het gras in een gracht. De brandweer damde de gracht uit voorzorg af. Hoe ver het al verspreid was, was donderdag ook nog niet duidelijk.

Brandweer en civiele bescherming namen stalen van het product en ook in de omgeving van de vindplaats zijn stalen genomen. De vaten zijn in de loop van de avond weggehaald.

Er is nu een onderzoek gestart naar het sluikstort. De politie tracht te achterhalen wie de vaten heeft gedumpt en wanneer dat is gebeurd. Mogelijk zouden ze pas zeer recent zijn achtergelaten.

MEER OVER Blikvangers Mechelen

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Jobs in de regio