Swiss en Denny sluiten de deuren. 

Swiss en Denny sluiten de deuren. © Patrick De Roo

Frituur Den Hoek in Anselmostraat sluit noodgedwongen de deuren: “Keuze tussen vader of frituur is snel gemaakt”

Antwerpen -

Heel wat inwoners van de buurt rond de Anselmostraat keken onlangs verbaasd op toen ze langs Den Hoek passeerden. Aan de ramen van de succesvolle frituur prijkte een blaadje met de glasheldere boodschap ‘over te nemen’. Uitbaters Swiss Li en Denny Liem hebben echter een goede reden om hun zaak te sluiten: Swiss wil er zijn voor haar vader, die met hartproblemen kampt en voortdurend zorg nodig heeft.

“We zijn er kapot van. Na tien prachtige jaren zijn we genoodzaakt om ons geesteskind te sluiten. We wilden nog veel langer doorgaan, maar de medische toestand van mijn vader laat ons jammer genoeg geen andere keuze”, treurt uitbaatster Swiss Li.

“Mijn vader kampt sinds vorig jaar met hartproblemen. Toen hij die diagnose kreeg, beseften mijn man en ik dat we op termijn misschien wel zouden moeten sluiten. Maar de afgelopen maanden verslechterde zijn toestand en liet hij onder meer een openhartoperatie uitvoeren. Hij heeft voortdurend zorg nodig, en die kunnen zelfs de beste verpleegsters hem vaak niet voldoende geven.”

Swiss en Denny bakken voor de laatste keer frietjes.

Swiss en Denny bakken voor de laatste keer frietjes. © Patrick De Roo

“We zijn ontzettend bang om hem te verliezen. We weten niet hoeveel tijd ons nog rest, maar die willen we optimaal benutten. Ik heb maar één vader en dan is de keuze tussen hem of de frituur snel gemaakt. Het valt gewoon niet te combineren”, aldus Li.

Volgens Li reageren buurtbewoners verbaasd maar begripvol op het nieuws. “Sommige klanten kregen naar eigen zeggen niet eens de kans om deftig afscheid te nemen van hun ouders. Ze geven ons dan ook overschot van gelijk. Anderen vragen ons waarom we geen personeel aanstellen, maar dat willen we niet, want dan zouden we nog steeds veel te betrokken zijn.”

Swiss en Denny hopen dat de nieuwe overnemer opnieuw een frituur opent.

Swiss en Denny hopen dat de nieuwe overnemer opnieuw een frituur opent. © Patrick De Roo

Hoe moet het dan verder met de zaak? “We hopen om snel een overnemer te vinden die met even veel passie en liefde de buurt van frietjes voorziet. Natuurlijk mag de nieuwe eigenaar er ook iets anders mee doen, maar onze voorkeur gaat toch uit naar een frituur.”

Wie nog een laatste keer frietjes wil eten bij Den Hoek, kan dat doen op donderdagavond. “Dat is onze laatste avond hier. Vrijdag geven we dan nog een allerlaatste afscheidsdrink met wat hapjes en drankjes, maar daarna sluiten we dit hoofdstuk voorgoed af. Als mijn vader gezond blijft, is dit het allemaal waard.” (lava)

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio