Jitske Van de Veire stopt als woordvoerder van Wel Jong: “Mijn verhaal is uitverteld”

Na drie jaar dienst stopt Jitske Van de Veire (28) als woordvoerder van Wel Jong, tot een half jaar geleden gekend als Wel Jong Niet Hetero. De dochter van radiomaker Peter Van de Veire heeft het gevoel dat haar verhaal binnen de organisatie verteld is. Ook Uwi Van Hauwermeiren (30) stopt ermee. Wel Jong gaat op zoek naar vervangers.

edb

Wel Jong is een jeugdorganisatie die wil bouwen aan een gelijkwaardige samenleving voor iedereen, ongeacht lichaam, genderbeleving of seksualiteit. Jitske en Uwi waren woordvoerders sinds 2019, net als Senne Misplon. Sindsdien werd het team nog vervoegd door Daniël Maeriën en Matthias De Roover. De woordvoerders zijn een stem en steunpunt voor jongeren in de lgbtq+-gemeenschap. De organisatie kiest bewust voor verschillende woordvoerders om de diversiteit binnen de gemeenschap te vertegenwoordigen. Jitske en Uwi worden vervangen door twee nieuwe jongeren.

Jitske gaf eerder in een interview met onze krant al aan dat ze niet langer het gevoel heeft een stem van een generatie te willen zijn, zowel op vlak van bodypositivity als van haar geaardheid. “Er is inmiddels een nieuwe generatie, die op dat vlak veel interessantere dingen te vertellen heeft”, zei ze toen. “Mijn verhaal was ooit misschien relevant, maar nu minder. Iedereen kent het inmiddels ook.”

“Ik ben heel trots dat ik mee kon werken aan een organisatie die voor zo veel mensen zo veel betekent”, zegt Jitske in een reactie. “Voor mij stopt het verhaal hier, maar ik blijf Wel Jong op de voet volgen. Ontzettend bedankt voor de afgelopen jaren. Ik ben er sprakeloos van!”

Uwi geeft aan dat hun leeftijd meespeelde in de beslissing om te stoppen als woordvoerder. “Wel Jong is er voor jongeren tot 30 jaar en aangezien ik die leeftijd nu voorbij ben, vind ik het mooi om de fakkel door te geven aan iemand die (opnieuw) dichter bij de leefwereld van tieners en jongvolwassenen staat.”

Wel Jong lanceert binnenkort een open call voor nieuwe woordvoerders. Elke lgbtq+-jongere zal zich daarvoor kunnen inschrijven.

Vastgoed

Jobs in de regio