©  BELGA

Lotte Kopecky knap vierde in openingstijdrit Giro Donne, winst voor Amerikaanse Kirsten Faulkner

Kristen Faulkner (BikeExchange-Jayco) heeft de openingstijdrit in de Giro Donne gewonnen. De Amerikaanse legde het parcours van 4,7 km af in 5:45, goed voor een gemiddelde van 49 km/uur. Haar ploegmate Georgia Baker finishte op drie seconden, Lotte Kopecky eindigde als vierde op zes tellen.

Bron: BELGA

De rittenkoers startte met een korte proloog op het eiland Sardinië, meer bepaald in Cagliari over een vlak parcours en voer voor specialisten. Marianne Vos dook als eerste onder de zes minuten met 5:59, maar dat zou niet volstaan voor de winst, want de Australische Georgia Baker stootte haar al snel uit de hotseat en dook maar liefst tien seconden onder de besttijd.

De renster van BikeExchange-Jayco mocht lange tijd plaats nemen op de hotseat, noch Annemiek van Vleuten of wereldkampioene Elisa Balsamo gingen haar voorbij. Lotte Kopecky kwam nog dichtbij, maar greep naast de winst. Uiteindelijk was het ploegmate Faulkner die de tijd van de tabellen veegde en drie seconden sneller bleek. Ze is meteen ook de eerste leider.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Uitslag eerste rit

1. Kirsten Faulkner (VS) 4,7 kilometer in 5’45”

2. Georgia Baker (AUS) +3”

3. Elisa Balsamo (ITA) +5”

4. Lotte Kopecky +6”

5. Elisa Longo Borghini (ITA) +9”

6. Annemiek Van Vleuten (NED) +9”

7. Lucinda Brand (NED) +9”

8. Riejanne Markus (NED) +11”

9. Leah Thomas (VS) +11”

10. Anouska Koster (NED) +11”

Vastgoed

Jobs in de regio