Juf Joke (centraal) kreeg net als de andere afscheidnemende medewerkers op Sint-Ludgardis Myriam Wahlen en Nancy Asselbergs een welverdiend onvergetelijk afscheid. 

Juf Joke (centraal) kreeg net als de andere afscheidnemende medewerkers op Sint-Ludgardis Myriam Wahlen en Nancy Asselbergs een welverdiend onvergetelijk afscheid. © JAA

Sint-Ludgardis zwaait juf Joke uit: “Poppenkast gespeeld voor duizend kleutertjes ”

Schoten -

De zon scheen gelukkig nog volop toen Jo Cockx – in Sint-Ludgardis bekend als juf Joke – op een troon in het midden van de speelplaats werd gezet. Samen de andere afzwaaiende collega’s Myriam Wahlen en Nancy Asselbergs werd ze uitgewuifd en bedankt voor veertig jaar inzet in de openluchtschool van Koningshof.

Jan Auman

Directeur Anouck Verstraeten had weinig moeite om de leerlingen te verzamelen en stil te krijgen want juf Joke is geliefd op Sint-Ludgardis, zowel bij de kinderen als collega-leerkrachten. Ze was lang kleuterjuf met een eigen klas. De laatste jaren stimuleerde ze als muzische juf de creativiteit van alle kleuters.

“Dat was niet zomaar wat spielerei, maar Studio Herman Teirlinck en Academie voor Schone Kunsten op kindermaat”, drukt collega juf Hilde haar waardering uit voor de aanpak van juf Joke. Maar nu zit het erop. “Ik denk dat ik in die veertig jaar wel duizend kindjes in de klas heb gehad. Het doet me plezier hier zoveel bekende gezichten te zien”, aldus de geëmotioneerde leerkracht.

De juffen kregen een heuse show van de kinderen en collega’s voorgeschoteld.

De juffen kregen een heuse show van de kinderen en collega’s voorgeschoteld. © JAA

Keukenprinses

De oudere ex-kleuters van Joke voerden een heuse show op om hun voormalige juf te bedanken. Haar collega’s figureerden al bellenblazend in het achtergrondkoor. En dan was het tijd voor cadeautjes. Heel veel cadeautjes waaronder een schilderij en een mooie schort voor de kleuterjuf die ook bekendstaat als keukenprinses. En tot slot diende Joke nog wat handtekeningen te zetten op de memorial T-shirts van de jongens en meisjes van het zesde leerjaar. Ook voor hen was 30 juni 2022 de allerlaatste dag op Sint-Ludgardis.

“Mij gaan ze hier nog wel terugzien”, kondigde kersvers gepensioneerde Jo Cockx uit Wijnegem op het einde van de feestelijkheden aan. “Om poppenkast te spelen zoals ik hier zo vaak gedaan heb. En als er helpende handen nodig zijn op schoolreis, wil ik die ook wel leveren.”

Bij afscheid nemen horen knuffels.

Bij afscheid nemen horen knuffels. © JAA

Nog meer afscheidsnemers

Juf Joke mag dan veruit de meeste Sint-Ludgardisjaren op de teller hebben, de schoolgemeenschap nam met evenveel dankbaarheid afscheid van twee andere dames: Myriam Wahlen was ruim 27 jaar een betrouwbare secretariaatsmedewerker. En Nancy Asselbergs heeft even lang zorggedragen voor de netheid van de school.

Joke, Myriam en Nancy kregen ook nog dankwoorden van Vincent Heijens. De piloot is sinds vorig jaar de nieuwe voorzitter van de raad van bestuur van de Sint-Ludgardisschool in Schoten. (jaa)

Kleuter Olivia overhandigt juf Joke een prachtige keukenschort.

Kleuter Olivia overhandigt juf Joke een prachtige keukenschort. © JAA

Een collega met zin voor humor overhandigde allerlei kleinoden verzameld in een ‘oude doos’. Juf Joke kon er wel om lachen.

Een collega met zin voor humor overhandigde allerlei kleinoden verzameld in een ‘oude doos’. Juf Joke kon er wel om lachen. © JAA

Ook Vincent Heijens, voorzitter van de raad van bestuur, directeur Anouck Verstraeten en beleidsondersteuner Liane Adriaensen kwamen Jo Cockx en Myriam Wahlen uitzwaaien.

Ook Vincent Heijens, voorzitter van de raad van bestuur, directeur Anouck Verstraeten en beleidsondersteuner Liane Adriaensen kwamen Jo Cockx en Myriam Wahlen uitzwaaien. © JAA

Vastgoed

Jobs in de regio