©  gamba osaka

Musashi Suzuki ruilt Beerschot in voor Japanse Gamba Osaka

Ook Musashi Suzuki heeft een nieuwe club gevonden. De 28-jarige Japanse spits maakte onlangs gebruik van de degradatieclausule in zijn contract om Beerschot transfervrij te verlaten. Intussen werd hij officieel voorgesteld bij Gamba Osaka, een club in zijn thuisland Japan.

Koen Frans

Suzuki trok twee jaar geleden voor 1,5 miljoen euro van Sapporo naar Beerschot en verbrak daarmee het transferrecord van de club. Bij Beerschot betwiste men achteraf de exacte transfersom, maar de Japanner was hoe dan ook een dure vogel. In zijn eerste weken scoorde hij met de ogen toe, nadien leek hij het scoren verleerd. Uiteindelijk maakte Suzuki slechts 7 doelpunten in 53 optredens voor Beerschot. Vorige maand besliste hij om gebruik te maken van de degradatieclausule om Beerschot transfervrij te verlaten. Donderdag maakte de Japanse club Gamba Osaka bekend dat het de aanvaller heeft aangetrokken. Na twee jaar in Europa gaat Suzuki zijn geluk dus opnieuw in eigen land beproeven.

 

 ©  BELGA

Na Joren Dom (OHL), Rapha Holzhauser (OHL) en Tom Pietermaat (Patro Eisden) is Suzuki de vierde ex-Beerschotspeler die een nieuwe club heeft gevonden na gebruik te maken van de degradatieclausule. Ook Pierre Bourdin en Réda Halaimia hebben gebruikt gemaakt van die clausule, maar zij hebben voorlopig nog geen nieuwe club gevonden.

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio