©  rr

Man verkracht dronken vrouw en loopt 30 maanden cel op

Lier, Arendonk -

De strafrechter in Mechelen heeft een 29-jarige man uit Arendonk veroordeeld tot dertig maanden cel met probatie-uitstel voor zedenfeiten met een vrouw in Lier. De man verkrachtte het slachtoffer toen ze dronken was en haar roes lag uit te slapen.

Theo Derkinderen

G.V. uit Arendonk was in oktober 2019 aanwezig in een horecazaak in het centrum van Lier. Ook een toen 23-jarige vrouw was er en dronk die avond heel veel alcohol. Toen ze de inhoud van een glas op haar T-shirt had gemorst, stelde een medewerker van het café voor om het bij hem op zijn appartement, vlak bij de horecazaak, uit te wassen.

Toen hij de vrouw had binnengelaten, keerde de ober terug naar het café om verder te werken. De vrouw besloot om haar roes in het appartement uit te slapen. De Arendonkenaar kreeg dat te horen en zag daarop zijn kans schoon om naar het appartement te gaan. Omdat hij over een sleutel beschikte, geraakte hij makkelijk binnen. In de slaapkamer verkrachtte hij de vrouw en stopte pas toen het slachtoffer moest braken.

Toestemming

G.V. hield vol dat het net de vrouw was die seks wou met hem en niet andersom. “Er is penetratie geweest, maar volledig met toestemming van mevrouw. Mijn cliënt heeft de vrouw uiteindelijk van zich weggeduwd toen hij een zure geur waarnam. Een geur die afkomstig was van het braaksel van de vrouw”, stelde advocate Margot De Laet.

“Mevrouw wou absoluut geen seksuele betrekkingen met meneer V. Mijn cliënte was dronken en daar heeft de man schromelijk misbruik van gemaakt”, pikte advocate Olivia Vermeersch in namens het slachtoffer.

De drie rechters van de correctionele rechtbank geloofden geen snars van het verhaal van G.V. en verklaarden de Arendonkenaar schuldig aan verkrachting. Hij liep dertig maanden voorwaardelijk op. Daarnaast moet hij ruim 5.600 euro schadevergoeding betalen aan het slachtoffer.

MEER OVER Rechtbank Mechelen

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Jobs in de regio