©  PETER MAENHOUDT

Op heterdaad betrapt tijdens verhandelen 12 blokken cocaïne in Deurne, straffen met uitstel

Twee Litouwers die in januari op heterdaad betrapt werden toen ze een sporttas met twaalf blokken cocaïne uitwisselden, zijn tot veertig maanden cel veroordeeld. De helft van hun straf werd met uitstel uitgesproken.

Leden van het wijkondersteuningsteam Oost van politiezone Antwerpen hielden in januari toezicht in de buurt van de Merksemsesteenweg in Deurne, na klachten over overlast door drugsdealers. De politie zag er een zichtbaar zenuwachtige Marius Z. (42) rondlopen en hield hem even in de gaten. Niet veel later kwam Karolis M. (29) aan, die overhandigde een sporttas aan Z., vervolgens scheidden hun wegen. De politie kwam tussenbeide en in de tas bleken twaalf blokken cocaïne met het logo van BMW te zitten, volgens het parket goed voor 14,4 kilogram. “De drugs hadden een groothandelswaarde van 432.000 euro”, zei de aanklaagster. In het appartement en de garage van Karolis M., in Deurne, werden 37 simkaarten aangetroffen. “Net als meerdere sportzakken van hetzelfde type als degene waarin de cocaïne zat”, zei het parket. “Er lagen ook strijkzakken en een machine om dingen vacuüm te verpakken.” Op de gsm van Z. stonden foto’s van stapels geld en luxehorloges.

Hoewel de huiszoeking deed uitschijnen dat Karolis M. vaker in cocaïne handelde werden beide mannen enkel voor de feiten van 8 januari vervolgd. Het parket eiste tegen hen allebei vier jaar cel en een boete van 8.000 euro. De twee zeiden dat ze een eenmalige misstap begaan hadden en dat ze niet wisten wat er in de tas zat, ze werden betaald door opdrachtgevers waarvan ze de naam niet wilden geven.

De rechtbank veroordeelde de twee Litouwers donderdag tot veertig maanden cel en een boete van 8.000 euro, de celstraf werd voor de helft met uitstel uitgesproken. Ook de boetes zijn deels met uitstel.

sare

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio