Ferre verloor zijn glimlach niet. 

Ferre verloor zijn glimlach niet. © RR

De lach en doorzetting van Mega Ferre blijven inspireren

Het verhaal van Ferre Deene Grignard of Mega Ferre uit Kontich staat zeven jaar na zijn overlijden nog steeds voor moed, positivisme en vechten. Ook in zijn school De Wilg in Lint zal zijn aanstekelijke lach nooit worden vergeten.

Filip Spoelders

Nieuws melden? Tip hier onze redactie

 

Filip Spoelders (40)

Werkt sinds 2017 voor GVA 

filip.spoelders@skynet.be

gva.be/tip of sms gratis naar het nummer 8100

Meer nieuws uit Lint? Volg onze Facebookpagina Gazet van Lint

Ferre overleed 29 september 2015 op zesjarige leeftijd. Gedurende twee jaar had hij tegen een neuroblastoom of een agressieve kinderkanker gevochten. Ondanks de zware behandelingen ging hij de strijd altijd met de glimlach aan.

Ik zag Ferre de eerste keer toen hij na een langere periode zonder school toch eens een bezoek mocht brengen aan zijn kameraadjes uit basisschool De Wilg. Hij kreeg een overweldigende ontvangst terwijl hij zijn school onmiddellijk inpakte met zijn lach.

De kracht van Ferre werkte aanstekelijk want verschillende mensen en verenigingen organiseerden activiteiten om zijn familie met de opbrengst te steunen. Jammer genoeg mocht het niet helpen en bleef zijn leven veel te kort.

Team Mega Ferre blijft voor een positieve vibe zorgen.

Team Mega Ferre blijft voor een positieve vibe zorgen. © Bart Roggeman

Dat hij een grote indruk naliet, bewees een herdenkingsmoment enkele dagen na zijn overlijden. In de tuin van De Wilg kwamen 200 mensen samen. Nadat iedereen zich even moest omdraaien, stapte Stan Van Samang in de tuin om zijn nummer Een Ster akoestisch te brengen. Dit bracht uiteraard veel emotie met zich mee want het lied was helemaal op zijn plaats.

Een jaar later organiseerde zijn tante Carine opnieuw aan De Wilg een herdenkingsmoment om te tsjingen. “Tsjingen was iets wat je graag deed. En daarom tsjingen we nu op jou, op het leven, op de liefde en op het doorzetten”, sprak ze. Ook Karen Damen was aanwezig. Als vriendin van de familie steunde ze Ferre heel erg tijdens zijn ziekte.

With Love From Ferre bracht al vlinders naar het Koningin Paola Ziekenhuis.

With Love From Ferre bracht al vlinders naar het Koningin Paola Ziekenhuis. © RR

Tot op de dag van vandaag leeft de spirit van Ferre verder in zijn project With Love From Ferre. Onder andere zijn mama Lotti wilde Ferre zijn droom om ooit kinderen te helpen in realiteit omzetten. Met het project wordt nog steeds geld ingezameld om kinderafdelingen in ziekenhuizen aangenamer en gezelliger te maken voor de kindjes.

Onder andere in het UZ Leuven, in het Koningin Paola Kinderziekenhuis en in het ziekenhuis van Geraardsbergen werden kinderkamers speelser en warmer ingericht. Tijdens de laatste 10 Miles in Antwerpen liepen 113 lopers mee met Team Mega Ferre om aan te tonen dat de kleine Ferre nog altijd inspireert.

Vastgoed

Jobs in de regio