Gasthuishoeve Bosbeek dompelde de kinderen onder in het boerenleven. 

Gasthuishoeve Bosbeek dompelde de kinderen onder in het boerenleven. © RR

Project van Streekvereniging Zuidrand om leven op de boerderij te ontdekken gaat digitaal

Kontich -

Tussen oktober en juni bezochten meer dan dertig klassen of 550 kinderen van scholen uit de Antwerpse zuidrand een landbouwbedrijf in de streek. Nu gaat het project Boerderleren digitaal verder.

Filip Spoelders

Het plattelandsproject Boerderleren werd ontwikkeld door de Streekvereniging Zuidrand in samenwerking met de Hooibeekhoeve en studenten van de Thomas More hogeschool. Vijf landbouwers en samentuinen, waaronder de Gasthuishoeve Bosbeek in Hove, ontvingen de leerlingen uit de tweede graad van het lager onderwijs.

Nu het project is afgelopen hoopt de streekvereniging dat landbouwbedrijven en scholen elkaar blijven vinden. “De Streekvereniging Zuidrand engageert zich alvast door de lespakketten en het spel te promoten bij de verschillende scholen en eerste aanspreekpunt te blijven voor landbouwers uit de Zuidrand. Alle info zal ook gebundeld worden op de website van de Streekvereniging Zuidrand.”

Het lessenpakket is omgevormd tot een online spel zodat iedereen het werk van de landbouwers kan ontdekken. “Het spel is online, de opdrachten zijn dat meestal niet. Je wordt tijdens het spel uitgedaagd om buiten opdrachten uit te voeren. Wanneer ze uitgevoerd zijn, krijg je puzzelstukjes om uiteindelijk de geheime code te kraken”, geeft Stefanie Verherstraeten, educatief medewerker van Hooibeekhoeve, aan.

Vastgoed

Jobs in de regio