Schepen Maurice Helsen (CD&V) overhandigt de premie symbolisch.  

Schepen Maurice Helsen (CD&V) overhandigt de premie symbolisch.  © RR

Twee Herenthoutse handelszaken ontvangen startpremie van 5.000 euro

Herenthout

Het lokale bestuur van Herenthout reikte zopas een vestigingspremie van 5.000 euro uit aan de eigenaar van de MegaDartShop in de Molenstraat.

De premie wordt sinds 2016 toegekend aan ondernemers die een commerciële kleinhandels-, detailhandels- of horecazaak gaan uitbaten binnen het kernwinkelgebied in een handelspand dat al minstens een jaar leegstaat.

Het pand van Jonas Merckx, uitbater van MegaDartShop, staat al leeg sinds 31 december 2019. Jonas is zeer tevreden met de premie: “Ik ben in februari gestart met MegaDartShop. Het was mijn bedoeling om de winkel stapje per stapje uit te breiden, maar met deze premie kan ik mijn zaak ineens een stevige boost geven. Ik ben er dan ook heel blij mee.”

Ook een nieuwe zaak in de Molenstraat kreeg dezelfde steun. “Zo wordt leegstand voorkomen, wat mee zorgt voor een aantrekkelijker winkelcentrum voor inwoners en bezoekers”, meent schepen Maurice Helsen (CD&V). De uitbaters verbinden zich ertoe om hun zaak voor een ononderbroken periode van minimum drie jaar open te houden. Zo niet betalen ze een deel van de premie terug. (mph)

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Jobs in de regio