©  BELGA

Hilde Crevits roept vakantiegangers op vaccinatiecertificaat te vernieuwen: “Dan ben je zeker in regel met bepaalde landen”

Vlaams minister van Volksgezondheid Hilde Crevits (CD&V) roept mensen die op reis willen vertrekken op om tijdig hun COVID-19-vaccinatiecertificaat te vernieuwen. In een aantal landen is een geldig certificaat nog altijd nodig. Maar niet iedereen weet dat de certificaten een geldigheidsdatum hebben. De CD&V-minister herinnert vakantiegangers er daarom aan om het certificaat op tijd te vernieuwen.

debnBron: BELGA

Sommige landen vragen nog steeds een geldig vaccinatiecertificaat. In Frankrijk moet je het bijvoorbeeld nog kunnen voorleggen, in Spanje dan weer niet. Om onaangename verrassingen te voorkomen, haal je dus best een vernieuwd COVID-19-vaccinatiecertificaat op. Op de website van de Europese Unie kan je zien voor welke landen je nog een geldig vaccinatiebewijs nodig hebt.

Certificaat vernieuwen

De vernieuwing van je vaccinatiecertificaat gebeurt niet automatisch. Het is mogelijk dat de geldigheidsdatum van je certificaat verlopen is. “Je kan zelf via je CovidSafe-app je certificaat vernieuwen zodat je zeker bent dat je in regel bent met de geldende regels van bepaalde landen”, zegt minister Crevits. 

Om je certificaat te vernieuwen, druk je in de CovidSafe-app op de knop “Controleer op nieuwe certificaten”. Meld je vervolgens aan via de itsme-app of eHealth. De vernieuwde certificaten met aangepaste geldigheidsduur zullen dan automatisch verschijnen in de app.

Daarnaast kan je je vernieuwde certificaten ook downloaden via Mijn Burgerprofiel, mijngezondheid.be, MyHealthViewer of HelenaCare en het afdrukken. Indien je je vaccinatiecertificaat via de post wenst te ontvangen, hou dan rekening met een verzendtijd van ongeveer een week. 

Vastgoed

Jobs in de regio