Tijdens de openwervendag mocht iedereen suggesties doen. 

Tijdens de openwervendag mocht iedereen suggesties doen. ©  kma

Gaan we straks feesten in zaal Halle Luja of toch liever naar babyborrel of toneel in De Pier?

Halle -

De nieuwe dorpszaal in Halle-Zoersel wordt op 1 oktober feestelijk geopend. Inwoners mochten suggesties geven voor een geschikte naam, en er zijn er nog zes in de running waarop gestemd kan worden.

Het bestuur maakte deze week de finale top zes bekend van mogelijke namen voor de nieuwe dorpszaal van Halle. Inwoners kunnen nog tot 4 september stemmen op hun favoriete naam.

“De Openwervendag op 15 mei was de uitgelezen kans om te starten met de zoektocht naar een klinkende naam voor de nieuwe zaal”, vertelt Katrien Schryvers, schepen voor communicatie en participatie. “500 bezoekers kwamen een kijkje nemen. Die dag kregen we al zo’n 100 naamvoorstellen in onze ideeënbus.”

Na de Openwervendag konden Zoerselaars nog suggesties doen via het gemeentelijke participatieplatform denkmee.zoersel.be en ook de cultuurraad werd nog bevraagd. “We klopten af op een mooie 122 voorstellen”, klinkt het bij burgemeester Liesbeth Verstreken (N-VA) en Roel Van Elsacker (CD&V), schepen voor cultuur.

Op basis van alle voorgestelde namen selecteerde het schepencollege een ultieme top zes. Van 1 juli tot en met 4 september kan iedereen via denkmee.zoersel.be meestemmen op hun favoriet uit het lijstje; Halle Luja, het Pierenhof, zaal den Hof, zaal de Pier, feestzaal de Pastorie of de Dorpszaal.

De uitverkoren naam zal op 1 oktober bekendgemaakt worden op de officiële opening.

 kma

Vastgoed

Jobs in de regio