Maanrock is  hét evenement van het jaar in Mechelen. 

Maanrock is hét evenement van het jaar in Mechelen. ©  Gil Plaquet

Shoppers maken kans op terrastickets voor Maanrock en ze mogen zeven vrienden meenemen

Mechelen -

Wie in juli in de Mechelse binnenstad komt winkelen, maakt kans op terrastickets voor Maanrock op de binnenkoer van het stadhuis. Als je zo’n ticket wint, mag je meteen zeven vrienden mee uitnodigen.

Sven Van Haezendonck

Op vrijdag 1 juli beginnen de solden. Het is dan ook meegenomen dat er op 3 juli al meteen een koopzondag plaatsvindt in Mechelen. Die vinden traditioneel iedere eerste zondag van de maand plaats. “Op koopzondagen brengt de shopping shuttle bezoekers gratis tot in het centrum en weer terug naar de gratis randparking”, zegt Greet Geypen (Vld-Groen-m+), schepen van Economie.

Dit weekend lanceert de stad een tweede route tussen de parking van Retail Partners Colruyt Group en de Korenmarkt. Een leuk extraatje: woensdag is in de binnenstad ook de jaarlijkse zomerkermis begonnen. Maar handelsorganisatie Mechelen MeeMaken heeft nog meer in petto.

LEES OOK. Dijlestad lanceert dit weekend tweede gratis shopping shuttle vanuit Mechelen-Zuid

Met nieuwe shoppingroutes, animatie en leuke wedstrijden zorgen de handelaars voor nog meer beleving in het centrum. Zo kun je heel de maand een van de twee terrastickets winnen voor Maanrock. “De twee winnaars mogen elk zeven vrienden uitnodigen om te genieten van hapjes en drankjes op het terras van Maanrock”, vertelt Pia Indigne, bestuurslid van Mechelen MeeMaken en Mechelen Feest.

Schepen Greet Geypen samen met Geert Milis en Pia Indigne van Mechelen MeeMaken voor de aftelklok op de IJzerenleen. 

Schepen Greet Geypen samen met Geert Milis en Pia Indigne van Mechelen MeeMaken voor de aftelklok op de IJzerenleen. © Stad Mechelen

Om kans te maken, moet je op de website van Shoppen in Mechelen een van de ‘Beleef Mechelen-routes’ downloaden. Als je dan gaat shoppen, moet je daar vijf hoge resolutiebeelden (met je camera of smartphone) van maken en een filmpje. Samen met je ervaring moet je ze delen op sociale media. De details kun je lezen op de website Shoppen in Mechelen.

LEES OOK. Zomerkermis tovert Mechelse Grote Markt om tot een pretpark

Komend weekend lanceert Mechelen overigens ook een negende en tiende shoppingroute: ‘Verwen jezelf’ en ‘Beleef Mechelen Lokaal’. “De shoppingroutes geven een extra dimensie aan het winkelen. We bewandelen niet alleen de gekende paadjes, maar ook de minder bekende verborgen pareltjes. Het concept spreekt de mensen aan, want van de bestaande shoppingroutes moesten we al folders laten bijdrukken”, vertelt Geert Milis, voorzitter van Mechelen MeeMaken.

www.shoppenin.mechelen.be

MEER OVER Handelaars en horeca Mechelen

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Jobs in de regio