©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Telenet Giants Antwerp neemt deel aan FIBA Europe Cup

Ook in het seizoen 2022-23 trekt Telenet Giants Antwerp Europa in. De havenploeg neemt deel aan de FIBA Europe Cup. Op 14 juli gaat de loting in het Duitse München door.

cpm

Of Telenet Giants Antwerp een voorronde moet afwerken is op dit moment nog niet duidelijk. Feit is wel dat de ploeg van coach Ivica Skelin volgend seizoen al de 231ste Europese match in de 27-jarige clubgeschiedenis zal afwerken.

Telenet Giants Antwerp kon de voorbije twee decennia tevens enkele knappe Europese resultaten boeken. In 2001 bereikte het de kwartfinale van de Saporta Cup (Rusland/Kazan), in 2010 de kwartfinale van de EuroChallenge tegen het Italiaanse Pesaro met Sam Van Rossom, in 2016 de kwartfinale van de FIBA Europe Cup tegen het Italiaanse Varese en last but not least in 2019 de Final Four van de Champions League. In het Sportpaleis en voor 17.000 enthousiaste fans werd Telenet Giants Antwerp knap derde.

Ook het komende seizoen willen de Giants aan de jonge talenten dus Europees basketbal aanbieden en dit om vooral de nodige ervaring te laten opdoen.

Op 14 juli kent ook Kangoeroes Mechelen zijn tegenstanders in het kader van de FIBA Europe Cup. Het is voor de Maneblussers de eerste Europese campagne in de clubgeschiedenis. Van FIBA Europe heeft Kangoeroes Mechelen toelating gekregen om in de Mechelese Winketkaai aan te treden.

Meer basketbal

MEER OVER Telenet Giants Antwerp

Vastgoed

Jobs in de regio