© jw

Scholen nemen afscheid van leerkrachten

Reet, Rumst -

De laatste schooldag voor leerlingen en leerkrachten was voor sommigen meteen ook de laatste dag van hun carrière. Dat was onder meer zo voor Luc Mampaey van de gemeentelijke basisschool Eikenlaar die op zijn zestigste nu met pensioen gaat.

 

Meester Luc stond veertig jaar voor de klas van het tweede leerjaar © jw

Het schoolteam had een feestprogramma voorbereid om hem samen met alle kleuters en leerlingen uit te wuiven. Om 8.30 uur werd hij thuis aan de Predikherenhoevestraat opgewacht door een tractor met aanhangwagen. Daar werd hij gevraagd om in de laadbak plaats te nemen om naar de school aan de Eikenstraat te worden gevoerd.

De leerlingen vormden van in het dorpscentrum tot aan de school een erehaag. Daar moest hij via een geïmproviseerde troon het klaargestoomde feestprogramma volgen. Aansluitend kreeg iedereen een wafel van het reuzenkraam.

“Luc had al die jaren het wafelrestaurant verzorgd tijdens het grootouderfeest”, zegt Karen Vermeire. “Luc was trouwens meer dan de meester die veertig jaar voor de klas van het tweede leerjaar stond. Hij was hier het manusje van alles. Zonder hem was er van de groentetuin en het kippenhok misschien geen sprake. Het is duidelijk dat we hem zullen missen.”  (jw)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners