©  pdr

Woning in Merksem beschoten: broers uit het drugsmilieu geviseerd

Het parket onderzoekt een schietpartij in de Rietschoorvelden in Merksem. Dinsdagnacht werd daar de woning van de familie F. beschoten. Broers Gianni en Giorgi zijn bekenden uit het drugsmilieu.

sare

LEES OOK. Woning in Borgerhout beschoten, vijf inslagen in gevel

In de woning aan Rietschoorvelden in Merksem werden woensdagochtend verschillende kogelinslagen aangetroffen. “We hebben een onderzoeksrechter gevorderd en het labo is ter plaatse geweest”, bevestigt parketwoordvoerder Kristof Aerts. “Het onderzoek wordt verder gevoerd door de federale gerechtelijke politie.”

De woning is eigendom van de familie F. Twee zonen van het gezin, Gianni en Giorgi, zijn bekende namen in het drugsmilieu. Ze werden recent nog vervolgd in het dossier rond de ziekenhuismedewerkster die info uit het rijksregister gelekt had naar het criminele milieu.

De broers F. werden gezien als de opdrachtgevers maar de rechtbank sprak hen vrij bij gebrek aan bewijs. Het parket had onvoldoende aangetoond hoe de twee aan bepaalde gebruikersnamen van Sky ECC gelinkt waren.

Haven van Antwerpen

De broers, 31 en 26 jaar oud, moeten ook nog voor de rechtbank komen in een dossier rond uithalingen van ladingen cocaïne in de haven van Antwerpen. Ze zouden ondertussen zelf niet meer in Merksem verblijven.

Een jaar geleden werd ook al een auto van de familie in brand gestoken. En Gianni F. zou recent ook een tijdje ontvoerd zijn geweest in Istanbul. Hij wordt tot de entourage van Mounir ‘Gino’ E.B. gerekend, een voortvluchtige drugsverdachte die recent al verschillende keren het doelwit van geweld werd.

De advocaat van Gianni F., meester Frank Scheerlinck, kan niet reageren op wat er gebeurd is. “Ik ben nog niet op de hoogte van wat er gebeurd is”, zegt hij.

LEES OOK. Ook Operatie Sky heeft een limiet: rechters geven parket vakantiewerk in grote drugsdossiers

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio