© atv

Woning in Borgerhout beschoten, vijf inslagen in gevel

In de Zegepraalstraat in Borgerhout is vannacht een woning beschoten. De schietpartij werd pas ‘s morgens gemeld. Exact een maand geleden werd in dezelfde straat al zwaar vuurwerk gebruikt tegen de woning van kickbokser Jamal Ben Saddik.

LEES OOK. Twee aanslagen met zwaar vuurwerk: onder meer familie van bekende kickbokser geviseerd

De politie kreeg vanmorgen de melding dat er vijf kogelinslagen aangetroffen waren in de gevel van een woning in de Borgerhoutse Zegepraalstraat. De schietpartij vond allicht al rond 3 uur ‘s nachts plaats, zegt het parket. Het gerechtelijk labo, DOVO en de civiele bescherming kwamen donderdagochtend ter plaatse voor onderzoek.

Verschillende nieuwsgierige omwonenden verzamelden zich aan het perimeter lint. “Vroeger was het hier fijn en rustig wonen, maar tegenwoordig wordt er om de drie maand wel een andere gevel geviseerd”, vertelt een groepje jongeren.

Exact een maand geleden werd in dezelfde straat, aan de overkant van de beschoten woning, een huis met vuurwerk aangevallen. Het ging toen om de ouderlijke woning van de bekende kickbokser Jamal Ben Saddik. “Een link met de feiten van vorige maand wordt uiteraard onderzocht”, zegt parketwoordvoerder Kristof Aerts.

© rr

Onder het oog van politiecamera

In het geviseerde pand woont de familie Z., waarvan een telg veroordeeld is voor drugsfeiten. Toch vermoeden enkele bewoners dat de schutter zich vergist zou hebben van gevel en het ouderlijke huis van Ben Saddik opnieuw het doelwit was. “De familie Z. zijn zeer vriendelijke mensen. Ze zouden nooit bij criminele feiten betrokken zijn”, klinkt het.

Sinds het incident van afgelopen maand heeft de politie in het midden van de straat een grote camera geplaatst. “Als zelfs dat zo’n gasten niet tegenhoudt, wat dan wel?”, vraagt een bezorgde onthaalmoeder zich af. “Ik vang hier kinderen op en word overstelpt met telefoontjes van bezorgde ouders. Terecht, als ik kijk naar de voorbije gebeurtenissen weet niet of we onze kinderopvang in deze omgeving nog kunnen openhouden.”

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio