©  ISOPIX

Stunt tegen Serena Williams leidt tot ruzie tussen dubbelpartners op Wimbledon: “Ze kan niet rennen… Ik verdien dit niet!”

Een relletje op Wimbledon, bij het vrouwen-dubbeltoernooi. Harmony Tan (WTA 115), die dinsdagavond laat stuntte door als debutante Serena Williams uit te schakelen, heeft de woede gewekt van Tamara Korpatsch.

Vincent Van Genechten

De Duitse was namelijk helemaal klaar om aan haar dubbelpartij met Tan te beginnen, totdat ze een uur voor de wedstrijd een berichtje kreeg van Tan. Ze kon toch niet meedoen met Korpatsch, tot woede van de nummer 110 van de wereld.

“Ze heeft het mij vanmorgen pas een uur voor de wedstrijd via een berichtje laten weten. Ze heeft mij hier tot een uur voor de wedstrijd laten wachten”, schrijft ze op sociale media. “Het voelt voor mij heel oneerlijk. Ik verdien dit niet! Ik keek er juist zo naar uit op mijn eerste dubbeltoernooi op een grandslamtoernooi te spelen. Ik ben heel verdrietig en teleurgesteld.”

Het duo speelde normaal gezien tegen Raluca Olaru en Nadiia Kichenok, het vijftiende reekshoofd in Londen. Niet dus, door de afzegging van Tan.

 

 ©  ISOPIX

“Ze kan niet rennen, omdat ze gisteren een partij van drie uur heeft gespeeld”, aldus Korpatsch. “Ik heb wel eens 6,5 uur gespeeld en stond de dag erna gewoon weer op de baan voor een partij in het enkelspel. Als je een dag later niet meer kunt spelen omdat je nog een partij van drie uur in de benen hebt, ben je naar mijn idee niet op je plek in het professionele tennis. En laat er geen misverstand over bestaan. Zij heeft mij gevraagd voor het dubbelspel en niet andersom.”

De Duitse tennisster kan nu naar huis, want ze verloor haar eerste ronde in het enkelspel in drie sets van de Britse Heather Watson.

Vastgoed

Jobs in de regio