Eigenaar Harvir met medewerkers Patina en Shabnam. 

Eigenaar Harvir met medewerkers Patina en Shabnam. © Patrick De Roo

Restaurant Curryosity brengt typisch Indiaas ontbijt naar Antwerpen: “Een toegankelijk menu met voor ieder wat wils”

Antwerpen -

In de Napelsstraat op het Eilandje komt Indiaas restaurant Curryosity met een primeur op de proppen. Het brengt als eerste zaak een authentiek Indiaas ontbijt naar de stad. Volgens eigenaar Harvir Singh (25) is dat een logische volgende stap in het verhaal van het restaurant, dat na enige tijd zijn draai volledig lijkt te hebben gevonden.

“Ik vind het bijzonder vreemd dat wij als eerste zaak in deze toch wel redelijke stad een typisch Indiaas ontbijt op de kaart zetten. Het is nochtans erg toegankelijk. Een Indiaas ontbijt kan vegan of vegetarisch zijn, met of zonder groentjes, met veel kruiden of minder pikant. Er is letterlijk voor ieder wat wils”, vertelt eigenaar Harvir Singh.

Harvir maakt alles klaar voor de avond.

Harvir maakt alles klaar voor de avond. © Patrick De Roo

Potentiële klanten die al beginnen watertanden bij de idee, zullen toch nog even geduld moeten uitoefenen. Singh wil namelijk niet overhaast te werk gaan en zal vanaf augustus het ontbijt serveren. Op die manier kan hij rustig de tijd nemen om alles op punt te stellen. “Het is een logische volgende stap, maar wel eentje die we goed willen inzetten”, aldus de jonge zaakvoerder.

Curryosity opende zijn deuren vorig jaar in volle pandemie, en dat was niet altijd even evident. “We startten oorspronkelijk als takeaway, maar al gauw vroegen mensen of ze hun bestelling niet bij ons mochten opeten, en zo geschiedde.”

“We hebben tijd nodig gehad om ons concept op punt te stellen, maar krijgen nu het gevoel dat we echt op de goeie weg zijn. Mensen vinden steeds vaker de weg naar ons, en dat is fijn. Sommigen komen om te experimenteren en anderen, voornamelijk Indiërs, komen om eten van thuis te vinden. Dat is een uitdaging, want Indiaas eten smaakt overal anders”, lacht Singh.

Het restaurant op het Eilandje.

Het restaurant op het Eilandje. © Patrick De Roo

“In essentie wil Curryosity klanten laten kennismaken met de Indiase keuken op een laagdrempelige manier. De namen van de gerechten zijn niet zoals we ze in India noemen. Een bewuste strategie, want zo kan iedereen zonder enige hulp zelf zijn of haar keuze maken en genieten van het gezelschap zonder al te veel na te denken. Als we gezelligheid, genot en lekker eten kunnen combineren, is onze missie geslaagd.”

Meer info op www.curryosity.be 

 (lava)

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio