De Flandriens, met hier twee van hun ‘kopmannen’: Gert Bettens en Mira. 

De Flandriens, met hier twee van hun ‘kopmannen’: Gert Bettens en Mira. © RR

De Flandriens trappen drukke Schotense evenementenzomer op gang

Schoten -

De gemeente Schoten heeft fijn gezelschap uitgenodigd om zaterdagavond 2 juli alvast de Vlaamse Feestdag te vieren. Mira, vijftien jaar na de geboorte van haar Belpopklassieker ‘in de fleur’ nog altijd in topvorm, start haar muzikale ronde door Vlaanderen in De Kaekelaar met in haar wiel een kopgroep van straffe Flandriens.

We hebben het over Gert Bettens, Dirk Blanchart, Wigbert, Jan Hautekiet, Vincent Pierins en Tony Gyselinck. Uit het rijke repertoire van pakweg zestig jaar Vlaamse en Belgische popgeschiedenis maken de Flandriens een eigenzinnige keuze. Zij vertalen de Engels- en Franstalige hits in het Nederlands. Of het West-Vlaams. Of zelfs in het Aalsters. Zonder vooroordelen nemen ze alle genres onder handen, van disco tot punk, van dance tot chanson.

Vele hits van onder andere The Pebbles, Hooverphonic, Vaya Con Dios, Stromae, Technotronic, Plastic Bertrand, Axelle Red, maar ook iets meer vergeten parels uit de Vlaamse muziekschatkamer. Allemaal worden ze door de Flandriens heruitgevonden in het Nederlands en in een spetterend modern jasje gegoten.

Dirk Blanchart geeft het tempo aan, maar ook de anderen krijgen ruim de kans om zich in de kijker te rijden. “Verwacht geen evidente songs en nog minder evidente uitvoeringen. De Flandriens doen hun eigen ding met de hits uit het verleden. Koppig en eigenzinnig … als een echte flandrien”, aldus Blanchart.

De koers is democratisch en dat is dit optreden dat de gemeente Schoten haar inwoners aanbiedt naar aanleiding van 11 juli zeker ook. Een ticket voor een plaatsje op de eretribune kost slechts 5 euro.(jaa)

Flandriens, zaterdag 2 juli om 20 uur. Overzicht zomerpogramma Schoten

Vastgoed

Jobs in de regio