© rr

Nieuw restaurant Briquet op Vinçotteplein: “Je kan hier zo sober of zo gek doen als je zelf wil”

Borgerhout -

Briquet, zo heet het nagelnieuwe restaurant van horecajongens Louis Devos (30) en Jonas Van Sant (29) op het Vinçotteplein. Een concept hebben de twee naar eigen zeggen niet. “We willen gewoon doen wat we het liefste doen: mensen met een goed gevoel naar huis laten gaan.”

Elien Van Wynsberghe

Aan zijn proefstuk is het duo allerminst toe. Louis Devos heeft een horecahart pur sang. “Ik volgde hotelschool en werkte nadien voor Pure C van Sergio Herman. Daarvoor ben ik drie jaar lang in Zeeland gaan wonen. Later was ik er bij toen hij The Jane opstartte.” Maar het was in restaurant Camino op het Antwerpse Muntplein dat Louis zijn huidige zakenpartner Jonas Van Sant leerde kennen. “Jonas heeft aan de Academie voor Schone Kunsten gestudeerd en heeft nadien veel gereisd. In Camino heeft hij vier jaar gewerkt.”

Samen beslisten ze dat de tijd rijp was om een eigen zaak uit de grond te stampen. “We worden dit jaar allebei dertig, een mooi moment om die stap te zetten.” En dus startten ze de zoektocht naar een pand. “Wat we zeker wilden: een groot, zonnig terras.” Op het Vinçotteplein, op de plek waar voordien restaurant September gevestigd was, vonden ze wat ze zochten.

“Alleen de deurmat hebben we behouden”, glimlacht Louis. “We hebben het hele pand verbouwd en alles naar onze hand gezet.” Een afgebakend concept voor Briquet hebben ze niet. “We willen de mensen gewoon met een goed gevoel naar huis laten vertrekken. Met die intentie voor ogen betekent dat: lekker en genoeg eten, aangenaam tafelen én een uitgebreide wijnkaart om uit te kiezen.”

 

 © koen fasseur

Geregeld afwisselen

Voor de menukaart rekenen ze op chef Kuba, die dit jaar ook dertig wordt. Zelf staan Louis en Jonas in voor de bediening en voor de dranken. “Via via leerden we Kuba kennen. Hij is Pools van origine en heeft een rijke culinaire achtergrond. Ervaring deed hij op in zijn eigen land, in Londen en hier in België. We geven hem carte blanche maar we proeven wel alles met drie door. We gaan voor een beperkte kaart en werken met producten afkomstig van twee lokale boeren, aangevuld met producten uit de groothandel. Al onze gerechten worden dagelijks vers bereid. Dat maakt dat we ook geregeld kunnen afwisselen.”

Staan deze week onder meer op het menu: Steak tartaar met miso, ceviche van zeebaars, risotto met tuinbonen en romanesco of rundsrib.

“Onze gerechten variëren van 15 euro tot 24 euro. Voor een fles wijn betaal je tussen de 35 en de 100 euro. Je kan hier dus zo sober of zo gek doen als je zelf wil”, zegt Jonas. “Met Briquet mikken we vooral op buurtbewoners en op mensen uit de stad die met de fiets tot hier willen komen. Want parkeerplek vinden, dat is hier niet aan de orde.”

© rr

 

 © rr

 

 © rr

Briquet: Vinçottestraat 36. Open voor lunch en diner. Openingsuren en reserveren: www.briquetantwerp.be.

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio