Eind 2016 gaf Wendy Weckhuysen haar burgemeesterssjerp door aan Geert Antonio. 

Eind 2016 gaf Wendy Weckhuysen haar burgemeesterssjerp door aan Geert Antonio. © jw

Wendy Weckhuysen geeft schepenambt door aan Marleen De Bruyn

Rumst -

Wendy Weckhuysen maakte woensdagavond bekend niet langer deel te willen uitmaken van het schepencollege. Marleen De Bruyn (57) zal de rest van deze legislatuur deze taak voor CD&V van haar overnemen.

 

Wendy Weckhuysen maakte gedurende vijftien jaar deel uit van het Rumstse schepencollege. Ze werd in 2013 burgemeester tot ze, zoals met coalitiepartner N-VA was afgesproken, in 2016 door Geert Antonio werd opgevolgd. Ze bleef deze legislatuur aanvankelijk ook als schepen fungeren, maar geeft nu aan dat die taak door te willen geven.

“Die 15 jaar hebben me enorm gevormd zowel op professioneel als op menselijk vlak”, zegt Weckhuysen. “Maar de combinatie met mijn andere professionele taken als advocaat werd te moeilijk. Ik ben blij dat Marleen de fakkel in september overneemt en heb er alle vertrouwen in dat ze dat schitterend zal doen.”

Weckhuysen voegt er wel aan toe in de gemeenteraad te zullen blijven zitten. “Voor alle duidelijkheid, ik ben de politiek allesbehalve beu. Ik blijf trouwens ook als provincieraadslid zetelen.”

Opnieuw een vrouw

Marleen De Bruyn

Marleen De Bruyn © rr

Bij CD&V is te horen dat het belangrijk is opnieuw een vrouw voor het schepencollege te kunnen voorstellen. “Marleen is met haar jarenlange ervaring in de gemeente- en de OCMW-raad de geknipte dame hiervoor. Ze heeft ook bijzondere interesse voor de bevoegdheden van Wendy.”

Marleen De Bruyn is al vele jaren door de politieke microbe gebeten. In 1988 stond ze al op de verkiezingslijst en werd ze meteen als gemeenteraadslid verkozen. “Na zes jaar belandde ik in de OCMW-raad waar ik bleef tot de huidige bestuursperiode om nu opnieuw in de gemeenteraad mijn plaats te hebben. Ik beschouw mijn aanduiding als schepen dan ook als een bekroning voor mijn inzet.”

Zij neemt binnen het schepencollege alle bevoegdheden over van cultuur tot erfgoed, onderwijs, kinderopvang en land- en tuinbouw. (jw)

Aangeboden door onze partners

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Jobs in de regio