De mobiele beveiligingscamera. 

De mobiele beveiligingscamera. ©  gemeente Zoersel

Hele zomer mobiele beveiligingscamera aan skatepark

Sint-Antonius -

Waarschijnlijk geruststellend nieuws voor veel ouders en omwonenden na de klachten van vorig jaar: de gemeente Zoersel plaatst de hele zomervakantie lang een mobiele beveiligingscamera aan skatepark Turtle Yard in Sint-Antonius.

In maart van dit jaar keurde de gemeenteraad van Zoersel de aankoop van een mobiele beveiligingscamera goed. Deze week wordt de camera voor het eerst in gebruik genomen aan het skateplein in de Achterstraat.

“Met de verplaatsbare camera willen we niet enkel probleemplekken, maar allerlei vormen van overlast op het hele grondgebied kunnen aanpakken”, legt burgemeester Liesbeth Verstreken (N-VA) uit.

Als eerste locatie werd het skateplein in de Achterstraat geselecteerd. “Gezien het een plek is waarover we regelmatig meldingen krijgen”, verduidelijken Luc Kennis (CD&V), schepen voor jeugd, en Olivier Rul (Open Vld), schepen voor sport. “Hoewel we er al verschillende maatregelen namen, blijft de plek kampen met sluikstort, vandalisme en diefstallen, zoals van fietsen.”

De camera blijft er al zeker de hele zomer staan en moet vooral ontradend en preventief werken. Maar in geval van incidenten kunnen daders er ook mee geïdentificeerd worden. Er hangt een pictogram om mensen op de hoogte te brengen dat er een camera hangt.

Lokale Politie Voorkempen en de intercommunale IGEAN stelden een afsprakennota op.

 kma

Vastgoed

Jobs in de regio