© ATV

Lift voetgangerstunnel op Linkeroever werkt op 11 juli weer

Antwerpen -

De lift van de voetgangerstunnel of Sint-Annatunnel op Linkeroever wordt op maandag 11 juli weer in gebruik genomen. Dat is dan zes maanden na de start van de renovatie. Voor de lift op rechteroever is het nog wachten tot eind december.

Sacha Van Wiele

De renovatiewerken aan de liften zijn begonnen op 10 januari. “De lift op Linkeroever is volledig onder handen genomen, met respect voor het historisch karakter van de Sint-Annatunnel”, zegt Lydia Peeters (Open Vld), Vlaams minister van Mobiliteit. “Een tunnel die voor de Antwerpse mobiliteit, fietsers en voetgangers, van onschatbare waarde is.”

Er zal vanaf 11 juli een testperiode zijn van een maand, maar de lift kan dus al worden gebruikt door de mensen die naar de overzijde van de Schelde willen. De aannemer zal dagelijks aanwezig zijn om snel in te grijpen indien nodig.

Met de renovatie van de liftkooi is de oude sturing uit 1932 weer zichtbaar gemaakt. Een groot deel van de oude elektromechanische onderdelen kunnen in gebruik blijven, maar het volledige systeem heeft wel een nieuwe moderne elektronische aansturing gekregen. (svw)

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Mobiliteit Antwerpen

Vastgoed

Jobs in de regio