©  ISOPIX

Kempense Greet Minnen stunt op Wimbledon en schakelt Spaanse Muguruza uit

Wisselend succes bij onze Belgische vrouwen op Wimbledon. De Kempense Greet Minnen uit Turnhout heeft voor een stunt gezorgd door met 4-6 en 0-6 te winnen van de Spaanse Garbiñe Muguruza. Yanina Wickmayer (WTA 606) is uitgeschakeld. Onze 32-jarige landgenote verloor in de tweede ronde met 2-6 en 2-6 van Jelena Ostapenko, de nummer 17 van de wereld.

tsfnBron: Belga

Minnen versloeg in de eerste ronde op het Londense gras, verspreid over twee dagen, de Spaanse topper Garbiñe Muguruza (WTA 10), negende reekshoofd en laureate in 2017, in twee sets: 6-4 en 6-0. Minnen en Muguruza begonnen dinsdagavond aan hun partij, maar die moest na afloop van de eerste set stopgezet worden vanwege de invallende duisternis in Londen. Een tegenvaller voor Minnen, die duidelijk het goede ritme te pakken had en de eerste set met 6-4 had gewonnen.

Daags nadien veegde Minnen haar opponente echter helemaal van het gras. De Kempense won de tweede set met 6-0 in amper negentien minuten tennis en greep zo haar ticket voor de volgende ronde.

Minnen treft in de tweede ronde de Chinese Qinwen Zheng (WTA 52), die in de eerste ronde de Amerikaanse Sloane Stephens (WTA 48) versloeg in twee sets (7-6 (7/1) en 7-5).

De 24-jarige Minnen sneuvelde vorig jaar bij haar eerste Wimbledon-deelname op de hoofdtabel in de eerste ronde. Deze editie dubbelt ze nog op het Londense gras, aan de zijde van de Hongaarse Anna Bondar. In de eerste ronde treffen ze Elise Mertens en de Chinese Shuai Zhang, de topreekshoofden.

Wickmayer uitgeschakeld

Het was voor de 32-jarige Wickmayer haar dertiende deelname aan de hoofdtabel op Wimbledon. Ze werd in april vorig jaar voor het eerst mama. Voor haar zwangerschapsverlof was ze er van 2008 tot 2019 onafgebroken bij op het Londense gras. Een vierde ronde in 2011 was haar beste resultaat in het verleden. Dit jaar bereikte ze de hoofdtabel via de kwalificaties.

Wickmayer neemt over het Kanaal wel nog deel aan het dubbelspel, aan de zijde van de Kazachse Yulia Putintseva. Zij treffen in de eerste ronde de Canadese Gabriela Dabrowski en Mexicaanse Giuliana Olmos, die het derde reekshoofd vormen.

Vastgoed

Jobs in de regio