De drie inbrekers die juwelenzaak Gijsemberg aan de Bovenrij in Herentals via een gat in de muur wilden binnendringen, kennen hun straf. 

De drie inbrekers die juwelenzaak Gijsemberg aan de Bovenrij in Herentals via een gat in de muur wilden binnendringen, kennen hun straf. © RR

Twintig maanden cel voor mislukte inbraak juwelier

Herentals

Drie Roemeense mannen die begin februari wilden binnendringen in de juwelierszaak Gijsemberg op de Bovenrij in Herentals kregen elk een celstraf van twintig maanden.

Juwelier Dirk Gysemberg in de Bovenrij in Herentals werd op 6 februari om 1.45u ’s nachts wakker van gestommel en lawaai in het leegstaande pand naast zijn woonst. De opgetrommelde interventieploegen van de politie stelden vast dat inbrekers een gat in de muur aan het maken waren tussen het leegstaande pand en de juwelenzaak. De inbrekers sloegen meteen op de vlucht via de achterliggende daken van een schoolgebouw.

Dumitru-Sorin P. (37) kon op de speelplaats van het voormalige Francescopaviljoen worden ingerekend. Hij had een zaklamp, een schroevendraaier en andere inbrekersmateriaal bij. Zijn kompaan Ionut-Bogdan C. (39) verschanste zich op het dak, maar kon daar met de bijstand van de brandweer worden afgehaald. De politie kon de ochtend nadien een derde beklaagde, Teodor B. (33), in een geparkeerde Volkswagen Golf met Roemeense nummerplaat inrekenen op de Augustijnenlaan in Herentals. De correctionele rechtbank in Turnhout heeft de drie mannen elk veroordeeld tot een effectieve celstraf van twintig maanden. (bvdl)

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Jobs in de regio