Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Lierse K. slikt late gelijkmaker in oefenduel tegen Club Brugge

Lierse blijft ongeslagen in de voorbereiding, nadat de Pallieters woensdag een verdienstelijk 1-1 gelijkspel behaalden bij Club Brugge. Nils Schouterden bracht de Lierenaars op het kwartier op voorsprong, in het slot van de partij zorgde Ruud Vormer voor de logische gelijkmaker.

Kurt Guldentops

Voor Lierse was het de laatste oefenmatch, alvorens de Pallieters een break inlassen in de voorbereiding. Coach Tom Van Imschoot kon geen beroep doen op Daan Vekemans, die in principe wel op 11 juli zal aanpikken wanneer de groepstrainingen worden hervat. Ook Jens Naessens bleef uit voorzorg nog aan de kant. De doorgestuurde Matisse Thuys was uiteraard niet meer van de partij.

De bezoekers namen een sterke start en klommen op het kwartier op voorsprong, toen Nils Schouterden een fraaie collectieve aanval van Lierse haarfijn in de hoek schoof. Gaandeweg moesten de Lierenaars het initiatief wel aan de thuisploeg laten, maar echt grote kansen bleven uit. Na rust nam de druk van Club Brugge wel toe. De thuisploeg had veelvuldig balbezit, maar de grote mogelijkheden vielen niet uit de lucht. Tot Ruud Vormer zeven minuten van het einde alsnog met een rake kopbal via de paal in doel besloot. Die 1-1 werd meteen de eindstand.

De spelersgroep van Lierse werkt de komende anderhalve week een individueel programma af. Op maandag 11 juli worden de groepstrainingen hervat en volgt het laatste luik van de voorbereiding richting competitiestart.

CLUB BRUGGE:

(eerste helft) Shinton, Sabbe, Spileers, Otasowie, Nsoki, Meijer, Balanta, Sandra, Audoor, Jutgla, Sowah.

(tweede helft) Shinton, Mata, Hautekiet, Sylla, De Roeve, Mbamba, Ricca, Vormer, Servais, Nusa (76’ Diawara), Talbi (76’ Vermant).

LIERSE: Teunckens (46’ De Smet), De Schrijver (75’ Libert), Gillekens, Pupe, Poelmans (46’ Laes), De Bie (46’ Brebels), Van Acker (60’ Teunen), Stallone Limbombe (75’ Maxime Limbombe), De Schryver (75’ Smets), Schouterden (46’ Tarfi), Rocha (75’ Leemans).

DOELPUNTEN: 15’ Schouterden 0-1, 83’ Vormer 1-1.

 

MEER OVER Lierse K.

Meer sportnieuws

Vastgoed

Jobs in de regio