Uitbaters Wim Gyselen en Tine De Weerdt testen de strandstoelen in hun zomerbar al een keer uit. 

Uitbaters Wim Gyselen en Tine De Weerdt testen de strandstoelen in hun zomerbar al een keer uit. © koen fasseur

Opening bistro KoKo volgt na zomerbar BarBaar

Kontich -

Zomerbar BarBaar in het Altenapark opent op vrijdag 1 juli weer de deuren. Uitbaters Wim Gyselen en Tine De Weerdt hebben goed nieuws, want na de zomermaanden volgt op dezelfde locatie de langverwachte opening van hun bistro KoKo. Die gooit op 13 september de deuren open.

Bart Roggeman

BarBaar opent de deuren een week later dan voorgaande jaren. “We kregen al veel ‘ongeruste’ vragen of er dit jaar geen zomerbar kwam. Buiten onze wil om kunnen we pas een week later van start gaan”, wil Wim Gyselen toch even kwijt. “Maar we kunnen iedereen geruststellen, we zijn er weer.”

Wim en Tine leggen de laatste hand aan de aankleding.

Wim en Tine leggen de laatste hand aan de aankleding. © koen fasseur

Net als vorige jaren kan er aan het Landhuis in het Altenapark worden genoten op het ruime terras, aan de vijver en op het ‘strand’. Al zijn er wel enkele aanpassingen gebeurd. “Het food-gedeelte verhuist grotendeels naar binnen, waar Nicho Rillaerts – die ook de chef wordt van KoKo – onder meer zorgt voor de befaamde hamburgers. In het weekend vullen we dit nog afwisselend aan met foodtrucks.”

Ook de programmatie van evenementen onderging wijzigingen om maximaal rekening te houden met de buren. Geen harde beats van dj’s, maar eerder ‘stille’ evenementen. “Tijdens het openingsweekend plannen we op zaterdag een Spaanse avond met sangria, paella (vooraf inschrijven) en flamenco-danseressen. Op 30 juli staat een country-dag met initiaties lijndansen geprogrammeerd en een dag later is er Kwafé Afrique met haarknippen, een fietstocht en barbecue ten voordele van Vélo Afrique. Op 23 juli vindt waarschijnlijk ook weer het WK wc-pot werpen plaats. In augustus dan passeren een silent disco (19/8) en bierfestival (24/8) de revue. Daarnaast komt David LLoyd op bepaalde tijdstippen sportlessen geven met onder meer apero workouts en ouder-kind bootcamps”, sommen de uitbaters op.

Zoals voorgaande jaren is er ook weer een strand.

Zoals voorgaande jaren is er ook weer een strand. © koen fasseur

Zomerbar BarBaar blijft open tot en met 28 augustus, dagelijks vanaf 11 tot 24u, op vrijdag en zaterdag tot 1u.

Daarna is het voor Wim en Tine uitkijken naar de opening van hun bistro KoKo in datzelfde Landhuis. Omdat de heraanleg van het park nog altijd op zich laat wachten, besloten ze niet langer te wachten. Vanaf 13 september verwelkomen ze er iedereen in hun nieuwe eetgelegenheid. In juli en augustus blijft BarBaar op post en sluit het binnengedeelte. Zowel voor BarBaar als KoKo loopt vanaf dit jaar een contract van vijftien jaar.

Vastgoed

Jobs in de regio