De voorbereidingen om de schapen in de boomgaard te ontvangen zijn volop aan de gang. Foto Stichting Kempens Landschap 

De voorbereidingen om de schapen in de boomgaard te ontvangen zijn volop aan de gang. Foto Stichting Kempens Landschap 

Schapen zorgboerderij Rommeshof begrazen voortaan parktuin redemptoristen

Essen -

De boomgaard in het park Redemptoristen in Rouwmoer heeft er nieuwe bewoners bij. Voortaan staan schapen in voor het onderhoud van het gras in de boomgaard. Eigenaar Stichting Kempens Landschap geniet hiervoor steun van LEADER MarkAante Kempen Plus.

Sinds 2013 is het park in handen van Stichting Kempens Landschap en staat het in voor het natuurbeheer daar. De komst van de schapen in de boomgaard is een nieuwe stap in de opwaardering van de paterstuin. Eerder stelde de Stichting het park al open voor het grote publiek en blies het de moestuin nieuw leven in door er een samentuin van te maken.

“De schapen komen van de naburige zorgboerderij Rommeshof. Begrazing door schapen zorgt voor meer biodiversiteit op valk van bloemen en insecten”, weet Kathleen Helsen, gedeputeerde van de provincie Antwerpen en covoorzitter van Kempens Landschap. “Deze samenwerking van verschillende partijen is essentieel voor een goed LEADER-project.”

“Met de schapen brengen we meer tuinbouw en natuurgerichte activiteiten in de boomgaard. Zo bieden we bezoekers een interessantere ervaring aan. Ze kunnen kennismaken met de dieren, als de begeleiders van de zorgboerderij aanwezig zijn. De lokale bijengilde Sint-Ambrosius krijgt een plekje om een aantal bijenkasten te stallen”, stelt Jan De Haes, gedeputeerde van de provincie Antwerpen en covoorzitter van Kempens Landschap.

 (ella)

Vastgoed

Jobs in de regio