Een binnenzicht van de Mechelse gevangenis. 

Een binnenzicht van de Mechelse gevangenis. ©  rr

Gedetineerde valt andere gevangene aan met scheermesje: vier maanden cel

Mechelen -

De strafrechter heeft een 41-jarige Irakees veroordeeld tot vier maanden extra celstraf omdat hij een ander gevangene had aangevallen met een scheermesje.

In februari 2020 ontstond een dispuut tussen twee gedetineerden in de Mechelse gevangenis. Toen een van hen terugkwam van het sporten, zag hij dat een celgenoot zijn handdoek had weggenomen. De man maakte N.T. erop attent dat dat niet zomaar kon, maar die laatste kon niet lachen met de opmerking van de andere gedetineerde.

Er werd geroepen en met een plastic tas gegooid. Hij dreigde ook om met een koffiekan te slaan, maar uiteindelijk greep de Irakees een scheermesje vast en zette het op de keel van het slachtoffer. Pas toen twee andere gedetineerden tussenkwamen, stopte het geweld.

N.T. bleef volhouden dat hij geen geweld had gebruikt. De verdediging had het ook over een zwak onderbouwd dossier en vond dat veel vragen onbeantwoord bleven. De rechter vond toch voldoende elementen om N.T. schuldig te verklaren. Naast zijn celstraf van vier maanden, moet hij ook 1.200 euro betalen. tdk

MEER OVER Rechtbank Mechelen

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Jobs in de regio