Izzy in zijn pas geopende kapsalon. 

Izzy in zijn pas geopende kapsalon. © Dirk Vertommen

Izzy opent kapsalon in centrum Katelijne: “Hier mijn boterham mee verdienen is fantastisch”

Sint-Katelijne-Waver, Putte -

In het centrum van Sint-Katelijne-Waver is zopas kapsalon Izzy geopend. “Ik moet er niet rijk mee worden. Maar als ik er mijn boterham mee kan verdienen, ben ik de gelukkigste mens op aarde”, zegt zaakvoerder Ismail Ibrahim (28) die in Putte woont.

Leo De Nijn

In de Lemanstraat, in het vroegere pand van kledingboetiek Het Keizerinnetje, heeft Izzy (28) zijn eigen kapsalon geopend. Eigenlijk heet hij Ismail Ibrahim. “Maar van kindsbeen noemen ze mij ‘Izzy’. Is dat nu een koosnaampje of niet, ik zou het eigenlijk niet weten. Omdat de meeste vrienden en kennissen mij altijd Izzy zijn blijven noemen, kon ik niet anders dan mijn kapsalon ook die naam te geven”, lacht de sympathieke twintiger.

 

 © Dirk Vertommen

Izzy liep school in Heist-op-den-Berg waar hij voor metaalbewerker studeerde. “Ik liep stage in een metaalbedrijf in Heist, waar ik daarna 7 jaar ben gaan werken als industriële messenslijper. Maar mijn passie was kapper. Ik heb een diploma van kapper behaald door studeren en werken te combineren. Maar de stiel heb ik grotendeels zelf geleerd. In 2018 heb ik zelfs honderden festivalgangers van Tomorrowland hun haren geknipt. Dat was een leuke ervaring, die ik nog wel eens wil overdoen”, geeft Izzy mee.

Tanden bleken

Samen met zijn vriendin heeft Izzy het kapsalon zeer mooi ingericht. “Ik wil het de klanten hier zo aangenaam mogelijk maken”, geeft hij mee. In het salon kunnen mannen en vrouwen terecht voor: knippen met de schaar, haar & baard, epilatie van de wenkbrauwen (met draad), haar kleuren, gezichtsreiniging tot zelfs tanden bleken. “De machine voor de witte tanden heb ik zelfs bij Lesley-Ann Poppe gekocht, nadat ik daar eerst een opleiding voor heb gevolgd.”

Izzy weet ook dat hij met dit beroep geen schatten gaat verdienen. De concurrentie in een gemeente als Sint-Katelijne-Waver is groot. “En het spijtige is dat je een buitenlander blijft, ook al voel ik mij al jarenlang een Belg. Ik zal een beetje moeten blijven vechten tegen de vooringenomenheid van ‘dat is daar een vreemde’. Ik ben hier ook nog maar enkele dagen bezig, toch heb ik al heel wat klanten leren kennen. Vakantie gaat er dit jaar niet inzitten. Daar lig ik niet wakker van. Ik ben naar België gekomen om hier mijn toekomst uit te bouwen. Dat zal niet gemakkelijk zijn, maar ik geef niet gauw op. Zelfs op zondag kunnen de klanten hier terecht”, vertelt Izzy. (ldn)

Kapsalon Izzy, Lemanstraat 16, Sint-Katelijne-Waver, 0484.03.42.73 – Open dinsdag tot en met vrijdag van 9-18.30u – zaterdag van 9 tot 18u en zondag van 10 tot 16u. Facebook & Instagram @kapsalonizzy

 

 © Dirk Vertommen

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Jobs in de regio