De QR-codes van Het Bankje zijn in verschillende gemeenten te ontdekken. 

De QR-codes van Het Bankje zijn in verschillende gemeenten te ontdekken. © Bart Roggeman

Het Bankje brengt twintig verhalen naar Mortselse zitbanken

Mortsel -

De podcast Het Bankje van Opendoek is deze zomer ook in Mortsel te beluisteren. Fietsers en wandelaars kunnen zich op twintig zitbanken in de stad zetten om via een QR-code uiteenlopende verhalen te beluisteren.

Filip Spoelders

In Mortsel is een route uitgestippeld langs de banken. Wie ze alle twintig doet, heeft een stevige wandeling of fietstocht gedaan. Onder andere de wijk Savelkoul, Mortsel-dorp, Klein Zwitserland en het Fort 4 liggen op de route.

“Onderweg zijn, uitrusten op een bankje in Mortsel en tegelijk luisteren naar een boeiend, grappig of ontroerend verhaal, het lijkt me het beste van twee werelden”, zegt schepen voor Vrije Tijd Ilse Lacante (N-VA).

Het is de derde zomer van de podcast die Opendoek samen met Creatief Schrijven en Kunstwerkt uitwerkt. In 2020 en 2021 werden de verhalen in totaal dertigduizend maal beluisterd. Het Bankje is van 1 juli tot 30 september te beluisteren in zeventig deelnemende gemeenten, waaronder ook Kontich en Borsbeek. Dit jaar werkten 89 kunstenaars mee aan het project. De route in Mortsel staat online.

Vastgoed

Jobs in de regio