Raymond Hoste laat TOinC met alle vertrouwen achter in handen van Inge Collier. 

Raymond Hoste laat TOinC met alle vertrouwen achter in handen van Inge Collier. © RR

TOinC viert uitgestelde tiende verjaardag met afscheidnemende en nieuwe voorzitter

Turnhout -

Eind vorig jaar bestond TOinC, de Turnhoutse Opleiding in Creativiteit voor mensen met een beperking, een decennium. Tijdens een expo in de Warande gaf voorzitter Raymond Hoste het stokje door aan Inge Collier.

Wouter Adriaensen

TOinC werd opgericht toen de Groene Varen er mee stopte. Onder die noemer kregen vijfenveertig cursisten wekelijks artistieke opleiding en creatieve verruiming. De helft van de cursisten konden in de stedelijke academie terecht, Dinamo sprong in de bres door Knipoog-activiteiten aan te bieden voor mensen met een beperking. Toch bleef de nood voor een regelmatige cursus. Daarom werd eind 2011 TOinC opgericht, de Turnhoutse Opleiding in Creativiteit.

Tentoonstelling

Omwille van de coronabeperkingen kon nu pas dat tienjarig jubileum gevierd worden. Meer dan zestig sympathisanten waren aanwezig bij de opening van de tijdelijke tentoonstelling in cultuurhuis de Warande. Voorzitter Raymond Hoste bedankte er zijn enthousiaste ploeg en sloot af door zijn titel over te dragen aan zijn opvolger. Inge Collier is al enkele jaren bij TOinC betrokken. Ze bedankte Raymond voor zijn jarenlange inzet, zijn empathische aandacht voor de cursisten en het stimuleren van de begeleiding. “De TOinC’ers zijn echt trots op hem.”

De cursisten kregen allemaal een rapport met de maximumscore en een vakantiepakket met creatief materiaal. Het voorbije schooljaar kwamen ze om de veertien dagen op maandag samen in de lokalen van de Talentenschool campus Zenit. De lessen worden gegeven door vijf begeleiders en twee zevendejaars van HIVSET, de Turnhoutse zorgschool waarmee TOinC samenwerkt. Ondertussen blijft de vereniging op zoek naar vrijwilligers om les te geven, het online gedeelte te verzorgen en administratie te doen.

www.toinc.be

Aangeboden door onze partners
Meer nieuws uit de Kempen

citta Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Jobs in de regio