©  Jan Van der Perre

Willebroekenaar gaat helemaal door het lint als hij politie ziet: drie maanden cel gevraagd

Willebroek -

Een 23-jarige man uit Willebroek moest zich voor de Mechelse correctionele rechtbank verantwoorden voor een ernstig geval van weerspannigheid tegen de politie. De aanklager eiste drie maanden cel en 800 euro boete.

De lokale politie Mechelen-Willebroek kreeg op 30 april 2021 een oproep voor problemen in de Akkerlaan in Willebroek. De politie kon de gemoederen snel bedaren, maar dat was buiten J.M. gerekend. Die beledigde de politie met uitdrukkingen als ‘vuile kankerflikken’. De man bleef zich agressief opstellen, wandelde weg en weigerde elke verdere medewerking.

Toen de politie hem wilde arresteren, spande de man zich op en probeerde hij te slaan. Pas nadat de politie pijnprikkels had uitgedeeld, kwam J.M. op de grond terecht en konden ze hem boeien. Maar nog bleef de Willebroekenaar zich verzetten. Hij probeerde te stampen, probeerde kopstoten uit te delen en sloeg ook met zijn hoofd tegen de deur van de politiewagen. Daarbij raakte hij gewond en moest hij achteraf zelfs een hoofdwonde laten hechten.

De man gaf toe dat hij die avond te veel had gedronken en dat hij zich niet veel meer herinnerde van de feiten. Hij voegde eraan toe dat hij normaal gezien nooit op een politieman zou slaan.

De raadsman van J.M. vroeg om zijn cliënt een autonome werkstraf op te leggen. Vonnis valt op 31 augustus. tdk

MEER OVER Rechtbank Mechelen

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Jobs in de regio