Kua (links) kon op de foto met Lisa van Blackpink en woonde de modeshow van Walter Van Beirendonck (rechts) bij.  

Kua (links) kon op de foto met Lisa van Blackpink en woonde de modeshow van Walter Van Beirendonck (rechts) bij.  ©  Instagram, @kuanamsaeng, Filippo Fior / Gorunway.com

Antwerpenaar Kua (29) ging naar Paris Fashion Week en liep wereldsterren tegen het lijf: “Blij dat het na drie jaar stilte weer mag”

Antwerpen, Parijs -

Modeweek in Parijs is voor designers hét moment om hun nieuwste collecties te tonen. Grote namen zoals Dior en Louis Vuitton lieten het beste van zichzelf zien, net als Walter Van Beirendonck van de Antwerpse Modeacademie. Antwerpenaar Kua Namsaeng (29) was er ook bij en kon zelfs enkele wereldberoemde sterren ontmoeten: “Dit was allemaal niet gepland, dat maakt het net extra speciaal.”

Na lang wachten door de coronapandemie mocht het eindelijk weer: grote shows organiseren voor Paris Fashion Week. Duizenden genodigden uit alle uithoeken van de wereld zakten naar de Franse hoofdstad af om de nieuwste collecties van beroemde designers te bewonderen. Antwerpenaar en influencer Kua Namsaeng (29) kreeg ook een zitje te pakken en blikt terug op een week vol luxe en kleur. “Mode is een grote passie van mij. Om na drie jaar wachten eindelijk weer mensen te mogen ontmoeten die dezelfde interesses delen, is fantastisch. Ik kan niet wachten om terug naar Parijs te gaan om meer nieuwe modetrends te ontdekken.” 

LEES OOK. Gespot op Paris Fashion Week: volgende zomer dragen mannen maskers, denim en veel roze

Belgische mode in Parijs

Kua woonde vier modeshows bij, waaronder die van landgenoot Walter Van Beirendonck. “Het was fijn om zo veel Belgen in Parijs tegen te komen. Je merkte dat de collectie van hem echt in de smaak viel bij het hele publiek. De opvolger van de Antwerpse modeacademie, Brandon Wen, liep er ook rond, ik denk dat hij dé geschikte man is om Antwerpen verder als modestad in de spotlight te zetten.”

Alsof de exclusieve modeshows bijwonen niet genoeg was, kon Kua wereldsterren zoals Justin Timberlake, dj Martin Garrix en Koreaanse zanger V ontmoeten. Als kers op de taart kon hij zelfs met Lalisa Manobal op de foto, ook gekend als Lisa van de populairste Zuid-Koreaanse meidengroep Blackpink. Lisa heeft bijna 80 miljoen volgers op Instagram en was als Céline ambassadeur aanwezig in Parijs. “Het was compleet toeval dat we haar in een modewinkel tegenkwamen. Omdat we allebei Thaise roots hebben, konden we kort praten met elkaar en een foto nemen. Ik hoop dat ik haar in de toekomst nog eens kan ontmoeten, want ze was heel vriendelijk.”

LEES OOK. Amerikaanse oud-student Brandon Wen (29) gaat Antwerpse Modeacademie leiden: wie is de opvolger van Walter Van Beirendonck?

Kua op de foto met Blackpink-ster Lisa. 

Kua op de foto met Blackpink-ster Lisa. ©  Instagram, @kuanamsaeng

Ook dj Martin Garrix zakte af naar Parijs. 

Ook dj Martin Garrix zakte af naar Parijs. ©  Instagram, @kuanamsaeng

(sodb)

CITTA

Aangeboden door onze partners

Vastgoed

Jobs in de regio