8 maanden cel geëist tegen man die rekening opent om gestolen geld op te parkeren

Walem -

Het Openbaar Ministerie heeft acht maanden cel gevorderd tegen een man uit Walem (Mechelen). Die had zijn bankrekening ter beschikking gesteld van een phishingbende. Geld dat van rekeningen werd gehaald, belandde daardoor even op de rekening van de Walemnaar.

De feiten speelden zich in juni 2019 af. Een koppel uit het West-Vlaamse Wingene had een berichtje ontvangen dat hun digipas van Crelan moest vervangen worden. Nietsvermoedend vulde het koppel hun gegevens in op een website. Wat ze niet wisten was dat het om oplichting ging: het berichtje was helemaal niet verstuurd door hun bank, maar wel door een phishingbende.

“De daders waren erin geslaagd om 13.800 euro van de rekening te halen. En uit het verdere onderzoek bleek dat het geld op de rekening van N.V. uit Walem was terechtgekomen. Die had naar eigen zeggen een rekening geopend op vraag van een Nederlander die hij op een festival tegen het lijf had gelopen”, zei de openbare aanklager.

De eigenlijke phishingbende kon niet worden ontmaskerd, N.V. uiteraard wel. Het parket stelde destijds aan de man voor om een minnelijke schikking te betalen, maar hij ging niet in op die vraag. Ook voor zijn proces op de correctionele rechtbank, woensdag, daagde hij niet op.

Uitspraak is er op 31 augustus.  tdk

MEER OVER Rechtbank Mechelen

Aangeboden door onze partners

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Jobs in de regio