©  REUTERS

Trein- en buslijnen gaan bezette gebieden in zuiden van Oekraïne verbinden met Krim

De door Rusland geannexeerde Krim zal vanaf 1 juli met trein- en buslijnen worden verbonden met de nieuw veroverde regio’s in het zuiden van Oekraïne. Dat hebben de pro-Russische autoriteiten woensdag meegedeeld.

Bron: Belga

De Krim werd in 2014 door Rusland geannexeerd. Moskou had daarna het openbaar vervoer tussen het schiereiland en de Oekraïense regio’s opgeschort. Maar na een onderbreking van acht jaar zal het bus- en treinverkeer worden hersteld, zo meldt het militair-civiel bestuur van de bezette regio Cherson.

Volgens een mededeling van het pro-Russische ministerie van Binnenlandse Zaken zullen er twee keer per dag bussen rijden tussen de hoofdstad van de Krim, Simferopol, en de stad Cherson. Daarnaast zullen er busverbindingen worden ingelegd tussen Simferopol en de veroverde steden Melitopol en Berdjansk, in de gedeeltelijk door Rusland bezette regio Zaporizja. Bovendien zullen er ook treinen rijden tussen Dzjankoj, op de Krim, en de steden Cherson en Melitopol.

“De veiligheid zal verzekerd worden door Rosgvardia”, de Russische nationale garde, zo blijkt nog uit de mededeling.

De pro-Russische troepen hebben een “russificatiebeleid” opgestart in de zuidelijke Oekraïense gebieden die ze bezetten. De Russische munteenheid, de roebel, wordt gebruikt en er worden ook Russische paspoorten uitgedeeld. De verkozen burgemeester van Cherson, Ihor Kolychajev, is sinds april uit zijn functie ontheven en werd dinsdag opgepakt.

Vastgoed

Jobs in de regio