Anita Luytens is een van de chauffeurs die de shopping shuttle verzorgt. Schepenen Vicky Vanmarcke en Greet Geypen en handelsvoorzitter Geert Milis zijn enthousiast.

Anita Luytens is een van de chauffeurs die de shopping shuttle verzorgt. Schepenen Vicky Vanmarcke en Greet Geypen en handelsvoorzitter Geert Milis zijn enthousiast. ©  Stad Mechelen

Dijlestad lanceert dit weekend tweede gratis shopping shuttle vanuit Mechelen-Zuid

Mechelen -

De stad Mechelen lanceert dit weekend een tweede gratis shopping shuttle vanuit Mechelen-Zuid. Vanaf zaterdag 2 juli pendelen de minibusjes tussen de parking van Retail Partners Colruyt Group en de Korenmarkt.

Sven Van Haezendonck

De nieuwe shopping shuttle komt bovenop de eerste die ondertussen al enkele jaren voor de verbinding zorgt naar de Grote Markt. Daarvoor vertrekken de minibusjes sinds kort vanaf de parking van de Nekkerhal. “Door een tweede Shopping Shuttle in te leggen, willen we het succes van de shuttleservice voort uitbouwen”, zegt Vicky Vanmarcke (Vld-Groen-m+), schepen van Mobiliteit.

“Mensen die bijvoorbeeld via de afrit Mechelen-Zuid of vanuit Kapelle-op-den-Bos en Zemst onze stad binnenkomen om een dagje te shoppen, kunnen gratis parkeren op een plaats vlakbij en worden snel en veilig naar het stadscentrum gebracht. Zo weren we heel wat zoekverkeer uit het centrum en maken we een bezoek aan Mechelen en haar handelaars ook aantrekkelijker”, legt Vanmarcke uit.

Ruim 200.000 passagiers

Sinds de start van het project negen jaar geleden vervoerden de gratis minibusjes al meer dan tweehonderdduizend passagiers, gemiddeld vijfhonderd per zaterdag. Uit een bevraging weet de stad dat bijna de helft van de bezoekers uit Bonheiden, Putte, Sint-Katelijne-Waver en Keerbergen komen. “De shopping shuttle is een zeer goede maatregel gebleken ter ondersteuning van ons handelsapparaat in het centrum. In de toekomst komt er nog een derde route bij via een bootshuttle vanaf het Keerdok”, zegt Greet Geypen (Vld-Groen-m+), schepen van Economie.

De nieuwe shopping shuttle naar de Korenmarkt rijdt elke zaterdag van 9 tot 19u, op koopzondagen van 13 tot 18u. Nu zondag 3 juli is er overigens al een koopzondag. Om de tien minuten is er een minibusje beschikbaar dat shoppers in zeven minuten naar het centrum brengt. De parking van Retail Partners Colruyt Group ligt in Regenboog 8. De stad en het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) hebben op de verschillende invalswegen signalisatie aangebracht om de weg naar de parking van de shopping shuttle aan te geven.

De stad en handelsorganisatie Mechelen MeeMaken dragen ieder de helft van de kosten voor het project, geraamd op 20.000 euro. “Mensen kiezen ook bewust om in Mechelen te winkelen door de gratis randparking en de gratis shuttle busjes. Zo geraakt iedereen op een gemakkelijke en comfortabele manier tot in ons stadshart. Daar kan onze lokale economie alleen maar goed bij varen”, vertelt Geert Milis, voorzitter van Mechelen MeeMaken.

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Mobiliteit Mechelen

Vastgoed

Jobs in de regio